Les músiques de muntanya es donen cita a Bellver de Cerdanya en el Festival Trama
La programació, que finalitza aquest dimecres, inclou una quinzena d'actuacions. La proposta s'ha obert enguany a artistes europeus dels Alps, el Piemont i la Bretanya
La tercera edició del Festival Trama de músiques de muntanya reuneix a Bellver de Cerdanya i paratges propers una quinzena d'agrupacions musicals i solistes del Pirineu i d'altres zones muntanyenques d'Europa, com els Alps francesos, el Piemont o la Bretanya.
Alguns dels músics que donen forma a la tercera edició del Trama són el cantautor Quim Sabaté, l'intèrpret del corn dels Alps Alexandre Jous, l'Orquestrina Trama, Sponturs i Manu Sabaté, el Pont d'Arcalís, l'Escola Folk del Pirineu, el grup aranès DinDùn o el percussionista Toma Gouband. També hi han participat Genissa G. Carricondo i J.M. Macaya, Els Tres Peus del Gat o el Grup Sarabat, i s'han inclòs presentacions de llibres, caminades i espectacles d'acrobàcies i pirotècnia.
L'impulsor del festival, Joan Sangenís, ha manifestat en declaracions a l'ACN que "el festival vol ser un referent sòlid, sobretot per als músics més joves". Així mateix, ha explicat que aquelles persones que s'acostin a Bellver trobaran diversitat en les propostes, des de les més festives i populars a les més arriscades i experimentals.
L'organitzador del festival assegura també que la trobada ha de créixer lentament i augmentar el seu pressupost amb dos objectius bàsics: aconseguir crear noves agrupacions musicals al Pirineu amb els nous músics que surten, per exemple, de l'Escola Folk del Pirineu, i fer que la música popular feta al Pirineu viatgi i tingui presència als diferents festivals d'Europa.
Actualment el festival compta amb un pressupost d'uns 40.000 euros que aporta l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya, la Diputació de Lleida, l'OSIC i l'IDAPA.