Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les Rutes Gastronòmiques de l'Alt Urgell proposen set opcions per gaudir dels productes de la comarca

Les Rutes Gastronòmiques de l'Alt Urgell proposen set opcions per gaudir dels productes de la comarca

La nova oferta turística vincula els aliments locals amb els indrets on es produeixen i ofereix temàtiques com ara els formatges i làctics, els maridatges i les plantes medicinals. El projecte inclou l'estrena de la nova pàgina web de Menja't l'Alt Urgell
Presentació de les Rutes Gastronòmiques de l'Alt Urgell
26/03/2019 18:30

L'associació Menja't l'Alt Urgell ha presentat aquest dimarts, a la Sala de la Immaculada de la Seu, les noves Rutes Gastronòmiques de l'Alt Urgell, un projecte creat conjuntament amb el programa comunitari MedFest i amb la col·laboració del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Turisme Seu i la Diputació de Lleida.

La investigadora de l'Observatori de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona i coordinadora del Projecte Medfest-Interreg, Margalida Mulet, ha presentat la proposta i ha explicat l'origen d'aquest programa europeu, alhora que ha explicat com s'implementarà a l'Alt Urgell, amb la idea d'anar més enllà de la tradicional "oferta de sol i platja" i divulgar aquesta part de l'interior de Catalunya com un indret atractiu tant per als visitants de la resta del país com també d'altres països. En la mateixa línia s'ha expressat Montse Ripoll, tècnica de turisme del Consell Comarcal, que ha explicat la col·laboració de l'ens de cara a facilitar que els possibles visitants coneguin aquest producte.

L'aposta per aquestes rutes va acompanyada també de la presentació d'una nova pàgina web (www.menjatlalturgell.cat), que han donat a conèixer Salvador Maura i Marisol Salvadó, en representació de l'associació de productors. Tots dos han assenyalat que aquest 2019 "l'associació s'ha posat com a repte promoure i gestionar aquestes rutes gastronòmiques, que donen a conèixer les diferents explotacions i obradors, per apropar més els productes de proximitat i de qualitat que es treballen a la comarca als consumidors, i alhora potenciar l'entorn que els envolta".

En total, el nou producte turístic consta de 7 rutes, que es poden trobar a la nova pàgina web, des d'on també es pot contractar el servei. El portal inclou informació sobre els 23 productors conformen actualment Menja't l'Alt Urgell. Les sortides tenen una durada d'un dia i inclouen diferents tastets de productes, que es poden fer in situ als obradors. També s'ofereix la possibilitat de dinar en algun dels restaurants amb productes de proximitat i de visitar els museus de la comarca, molts d'ells dedicats a oficis tradicionals.

Les propostes de rutes són: les olors i les trementinaires; la recuperació del patrimoni alimentari; el patrimoni i el maridatge; els productes d'altura i làctics; la ruta de la fermentació (pa, cervesa i formatge); els formatges i les patates xips artesanes; i la ruta del patrimoni gastronòmic de la Seu d'Urgell.

Preus i extres

Cadascuna de les rutes té un preu de 40€ per als adults. S'hi inclou les visites als obradors, l'entrada al museu i un dinar. Pels infants de 6 a 11 anys, el preu és de 20€; i per als més menuts, de 0 a 6 anys, és gratuït, amb el dinar a determinar amb el restaurant. 

També hi haurà la possibilitat de disposar d'extres en cada ruta si els participants ho demanen, com pot ser el transport amb oferta de petits autobusos o taxis o bé el fet de disposar de guies en diferents idiomes, per a grups d'estrangers. Per a més informació es pot contactar amb l'associació als correus menjatlalturgell@gmail.com o bé rutesmenjatlalturgell@gmail.com.

Mostrar formulari de contacte