Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les obres a l'Horta del Valira obliguen a fer un pas alternatiu

Les obres a l'Horta del Valira obliguen a fer un pas alternatiu

Un semàfor regularà el trànsit durant els propers quatre mesos, entre el pont de Castellciutat i el carrer Circumval.lació
Obres a l'Horta del Valira
02/06/2008 19:28

Les obres d’urbanització de l’Horta del Valira obligaran a habilitar un nou vial d’accés a Castellciutat, en el qual es donarà pas alternatiu durant quatre mesos.

L’Ajuntament urgellenc ha comunicat als veïns del poble que, per evitar problemes de circulació i accés, es construirà un desviament en el tram de carretera que transcorre entre el final del carrer de Sant Ermengol, el carrer de Circumval.lació i el pont sobre el riu Valira. L’empresa que duu a terme els treballs ha projectat una via de doble sentit, regulada per semàfors. Els canvis viaris ja començaran com a molt tard la setmana vinent.

El tinent d'alcalde d'urbanisme, Jesús Fierro, ha demanat disculpes les molèsties que la mesura pugui comportar als conductors. Tot i això, en declaracions a RàdioSeu, Fierro ha remarcat que des de l'ajuntament s'ha convençut l'empresa constructora perquè desistís de la seva intenció inicial, que era tallar totalment el vial durant quatre mesos.

D’altra banda, les obres també obligaran a tallar al trànsit el primer tram del carrer Circumval.lació de la Seu d’Urgell, al qual només hi tindran accés els veïns.

Els treballs d’urbanització de l’Horta del Valira tenen un pressupost global de deu milions d’euros. Aquest sector residencial ocupa la franja de terrenys compresa entre el curs sinuós del riu Valira, el parc dels Enamorats, el final de l’eixample Vergós i el barri de Santa Magdalena, i l’antic camí de Santa Magdalena.

El subsector 1 de l’actuació residencial té una superfície total de 18,7 hectàrees on s’hi podran construir 844 habitatges dels quals 218 seran en diferents règims protegits. El sector que promou l’Incasòl vol donar resposta a l’actual manca de sòl residencial dins l’àmbit urbà de la ciutat i pretén urbanitzar sòl per absorbir el futur creixement de La Seu d’Urgell cap a ponent.

Es proposa un model de creixement diferent al dels barris residencials més propers al sector, amb edificis més compactes que permetin una major diversitat d’usos i tipologies residencials, amb la intenció de generar una nova centralitat. Així mateix el desenvolupament del sector aportarà a la ciutat parcel•les de sòl públic, per a equipaments culturals, esportius i sanitaris, i per a la dinamització del rol de capitalitat financera i de serveis a la indústria i al sector terciari.

Mostrar formulari de contacte