Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les obres de construcció de l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya avancen a bon ritme

Les obres de construcció de l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya avancen a bon ritme

14/12/2009 13:38

Les obres de construcció del nou hospital Transfronterer de la Cerdanya avancen a bon ritme. L'estructura de l'edifici estarà enllestida d'aquí a un mes (si la neu ho permet). La següent fase se centrarà en les instal·lacions interiors.

El gerent de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran del Servei Català de Salut, Victorià Peralta, ha recordat que encara queden dos anys de feina i que l'hospital tindrà capacitat per donar cobertura als 30.000 habitants de la Cerdanya i també als turistes i habitants de segona residència.

Des que les obres van començar el mes de febrer passat, no s'ha hagut d'aturar els treballs. Segons informa l'ACN, si el temps ho permet, la previsió és que d'aquí a un mes l'estructura estigui del tot acabada i comenci la fase de la distribució i la instal·lació de serveis. Actualment treballen a l'obra una seixantena d'operaris.

El nou hospital, que té una superfície de 8.550 metres quadrats, donarà servei als ciutadans de la Baixa Cerdanya (Catalunya) i la Haute Cerdanya et Capcir (França), amb 15.259 i 15.000 habitants respectivament. La seva dimensió, però, també preveu la presència de turistes, que pot arribar a multiplicar per quatre la població amb puntes de fins a 150.000 usuaris. L'equipament tindrà sis quiròfans, disset boxes a l'àrea d'urgències i doblarà la capacitat actual d'atenció a les sales de part. El seu caràcter transfronterer el fan únic a nivell europeu.

El finançament de la construció de l'hospital, amb un cost provisional de 31 milions d'euros, contempla una aportació del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 18,6 milions d'euros (el 60%) i l'autofinançament del 40% restant, 12,4 milions d'euros, a raó de 7,4 MEUR que aportarà Catalunya i 4,9 MEUR procedents de França.

Durant una visita d'obres que s'ha fet aquest dilluns, s'ha comptat també amb la presència del director Départemental Des Affaires Sanitaires et Sociales, Dominique Keller.

Mostrar formulari de contacte