Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les obres de la plaça Joan Sansa de la Seu s'iniciaran abans de l'estiu

Les obres de la plaça Joan Sansa de la Seu s'iniciaran abans de l'estiu

L'Ajuntament urgellenc ha presentat aquest dimarts el projecte d'urbanització de l'espai públic, que tindrà un cost de gairebé 1 milió d'euros. A la zona haurà jocs infantils, una pista poliesportiva d'esbarjo, una pista de patinatge i un espai cultural amb un escenari
15/03/2016 18:55

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell iniciarà les obres de la plaça Joan Sansa abans de l'estiu. Així ho han anunciat aquest dimarts en roda de premsa l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, que han explicat el projecte d'urbanització de l'espai públic, que inclou dues zones de jocs per a infants, una pista poliesportiva d'esbarjo, una pista de patinatge i un espai cultural amb un escenari fix.

Els treballs, valorats en 956.000 euros, els ha aprovat aquest dilluns la Junta de Govern i compten amb el vistiplau dels veïns i tots els grups polítics. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha expressat l'agraïment als Serveis Tècnics Municipals per la feina feta en l'elaboració de la proposta, i ha valorat de forma especial el paper de la regidoria d'Urbanisme, encapçalada per Jesús Fierro, ja que ha exercit d'interlocutora. "Han estat moltes reunions i moltes trobades perquè finalment es tiri endavant aquest projecte de forma consensuada", ha manifestat.

Albert Batalla ha subratllat la importància de les obres per reparar "un dèficit històric" i ha manifestat que la intervenció serà "la més ambiciosa de la legislatura". L'objectiu final és dotar la plaça d'una nova centralitat. "Els grans projectes complementen la tasca del dia a dia", ha remarcat l'alcalde de la Seu. Les obres podrien estar enllestides aquest mateix any, tot i que dependrà de la meteorologia.

Quatre zones diferenciades

El projecte preveu que la plaça Joan Sansa es distribueixi en quatre zones. A l'espai ubicat al sud-oest, s'hi construirà una pista poliesportiva d'esbarjo. Pel que fa a la parcel·la del sud-est, hi està prevista l'habilitació d'una pista de patinatge, que donarà resposta a l'afició per aquest esport a la ciutat. El terreny del nord-oest es destinarà a jocs infantils, distingint-se dues zones diferents per a dues franges d'edat, dels 0 als 3 anys, i a partir dels 3 anys. Finalment, al nord-est s'instal·larà un escenari fix que esdevindrà un espai cultural per acollir espectacles o concerts de petit format.

Cal afegir que la circulació a la zona, de 8.900 metres quadrats, comptarà amb una plataforma única des de l'avinguda del Salòria fins a l'avinguda Pau Claris. Així, el tram de carrer del Comtat d'Urgell des de Germandat de Sant Sebastià i fins a Joaquim Viola estarà a la mateixa alçada que la resta de la plaça. Allà no hi podran aparcar els vehicles, però sí s'hi permetrà que hi circulin de forma lenta.

Finançament

El finançament s'obtindrà a través del romanent de tresoreria del pressupost municipal. Només 570.000 euros es treuran a concurs. Els treballs comptaran amb la implicació de les brigades municipals i el cost de la urbanització tindrà un cost zero per al veïnat. "La bona gestió econòmica a l'Ajuntament fa possible assumir una inversió d'aquesta envergadura", ha assenyalat el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Hisenda, Jesús Fierro.

  • Presentació del projecte de la plaça Joan Sansa de la Seu
  • Projecte d'urbanització de la plaça de Joan Sansa

Mostrar formulari de contacte