Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d'Urgell es duran a terme després de la Festa Major

Les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d'Urgell es duran a terme després de la Festa Major

El 70 per cent dels participants a la consulta popular sobre la data d’inici dels treballs ha triat aquesta opció, enfront de la possibilitat de fer la reforma després de Sant Jordi. En total ha votat un 9 per cent del cens convocat

Escrutini de la consulta popular sobre la data d'inici de les obres al carrer Major (Foto: Ajuntament de la Seu)
Escrutini de la consulta popular sobre la data d'inici de les obres al carrer Major (Foto: Ajuntament de la Seu)
17/01/2022 17:35

Les obres de remodelació del carrer Major de la Seu d'Urgell es duran a terme després de la Festa Major 2022. Així ho ha determinat una consulta popular que ha promogut l'Ajuntament urgellenc, en la qual veïns i comerciants hi han pogut votar des del passat 18 de desembre i fins aquest dissabte 15 de gener.

La sala d'actes del consistori ha acollit aquest dilluns al migdia l'escrutini de les votacions. Un 70% dels votants ha decidit que aquesta era la millor data per a reformar el ferm, enfront d'un 30% que ha optat perquè es fessin els treballs després de Sant Jordi. El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Joan Llobera, ha explicat que en total ha pres part en la consulta un 9 per cent del cens convocat, malgrat l'ampliació inicial del termini per votar, que havia de finalitzar el 24 de desembre. "Tot i que no hi hagut una participació alta, l'objectiu era que la ciutadania afectada per les obres triés la data que més els convenia, i així ha estat", ha valorat.

Per percentatges, els veïns empadronats als edificis amb façana al carrer Major, la plaça Patalín i els carrers de Lluís de Sabater i Fra Andreu Capella han votat en un 56% que els treballs de millora s’iniciessin després de la Festa Major, mentre que un 44% s'ha decantat perquè comencessin l’endemà de Sant Jordi. Els comerciants d’aquests mateixos carrers han triat en un 77% que les obres arrenquin just després de la Festa Major, i un 23% al dia següent del Dia del Llibre i la Rosa. Els titulars de llicències de parades del mercat setmanal han escollit en un 75% que les obres d’arranjament del ferm d’aquest carrer comencin també després de la Festa Major, mentre que un 25% ha votat en blanc.

Mostrar formulari de contacte