Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les presidències de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran reiteren la necessitat de tenir la llei de muntanya i territori

Les presidències de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran reiteren la necessitat de tenir la llei de muntanya i territori

Els consells comarcals i el govern aranès reclamen mantenir els referents actuals d'ocupació del territori

Reunió mantinguda per les presidències de l'Alt Pirineu i sindicatura d'Aran a Sort (Foto: ACN)
Reunió mantinguda per les presidències de l'Alt Pirineu i sindicatura d'Aran a Sort (Foto: ACN)
18/11/2021 20:49

El 'lobby' de presidències de l'Alt Pirineu i la sindicatura d'Aran, que s'ha reunit aquest dijous a Sort en el marc de les reunions periòdiques celebrades els darrers mesos, ha insistit en la necessitat de desplegar la llei de muntanya i la llei de territori. El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isus, ha assegurat que aquestes dues lleis han d'acabar amb "l'oblit històric" del territori pirinenc per part del Govern. Els polítics del Pirineu han aprofitat per reclamar també el manteniment dels referents actuals d'ocupació al territori, demanda que afecta una trentena de persones.

Les reunions del 'lobby' es fan mensualment i cada cop en un territori diferent. L'objectiu és consensuar propostes i transmetre-les a les institucions pertinents. Isus ha insistit que l'aprovació de la llei de muntanya i de territori és urgent i no es pot ajornar més. El polític pirinenc ha remarcat que no es vol "que se'ns tracti amb paternalisme" i ha afegit que "només demanem que s'entengui el nostre fet diferencial". Els presidents comarcals volen ser propositius i s'ofereixen per fer un seguiment de la redacció dels documents.

La llei de muntanya s'ha de fer amb l'objectiu de dotar les zones de muntanya d'un marc normatiu específic que tingui en compte les seves singularitats i que n'afavoreixi el desenvolupament.

Mostrar formulari de contacte