Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les properes eleccions agràries seran les primeres amb vot electrònic

Les properes eleccions agràries seran les primeres amb vot electrònic

El Departament d'Agricultura i els sindicats destaquen que la pagesia serà un dels primers sectors que implanta el nou sistema en les seves votacions sectorials. Es podrà fer el tràmit en línia o bé des de les seus presencials que s'habilitaran
Urna electoral
07/08/2020 15:32

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i les organitzacions agràries amb representativitat, Unió de Pagesos i JARC, han acordat que les properes eleccions agràries, l'any 2021, seran les primeres en què es podrà votar electrònicament. Per fer-ho, caldrà impulsar la modificació legislativa que introduirà la modalitat de vot electrònic en les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries, eleccions que ara mateix estan regulades a la Llei 17/2014, de 23 de desembre.

La consellera Teresa Jordà ha destacat per a l'ACN que "la pagesia serà un dels primers col·lectius que votarà electrònicament en la Catalunya del segle XXI". En relació amb aquest avenç, la titular d'Agricultura ha posat de manifest la importància de la tecnologia, "cada dia més present en la feina de pagesos i ramaders", i el fet que el sector primari serà un dels primers que fa un procés electoral oficial mitjançant vot electrònic.

El nou sistema substituirà la votació física i en paper tradicional, vigent encara avui, i segons Jordà "presentarà els avantatges propis de la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en l'àmbit electoral". Des de la conselleria creuen que la implementació del vot electrònic amb cens universal "permetrà garantir l'efectivitat del dret de vot, facilitar la participació, millorar el procés de gestió i la comptabilització dels vots i assolir una efectiva reducció dels costos econòmics associats al procediment electoral", cosa que de retruc "beneficia el medi ambient, atesa l'evident reducció del consum de paper".

Els electors podran votar remotament des de qualsevol lloc o en els punts presencials que s'estableixin per a l'assistència en el vot electrònic. En el vessant tecnològic d'aquest projecte de votació electrònica, el Departament d'Agricultura compta amb la col·laboració de la Direcció d'Innovació i Dades del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Les anteriors eleccions agràries van tenir lloc el 28 de febrer del 2016, hi va participar el 53,9% del cens de 26.001 electors i es va constituir 565 meses electorals en 555 municipis.

Mostrar formulari de contacte