Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les Rutes Guiades a la Seu i Comarca 2015-2016 inclouen 36 sortides

Les Rutes Guiades a la Seu i Comarca 2015-2016 inclouen 36 sortides

El programa ofereix activitats a peu, culturals, de marxa nòrdica, naturalistes, amb raquetes de neu i històriques Enguany s'incorporen a l'organització empreses turístiques locals, que se sumen a les diverses entitats col·laboradores

Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i Comarca 2015-2016 - Presentació
Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i Comarca 2015-2016 - Presentació
22/04/2015 16:25

Les Rutes Guiades a la Seu i Comarca 2015-2016 presenten un total de 36 sortides a peu, culturals, vinculades al formatge, de marxa nòrdica, naturalistes, amb raquetes de neu i històriques. El nou programa l'han presentat aquest dimecres el tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Lluís Biosca, i pel president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

En aquesta nova temporada, les rutes guiades presenten com a novetat tres 'rutes convidades' que van a càrrec de tres empreses turístiques del territori. Jesús Fierro ha agraït la col·laboració d'empreses privades que es dediquen al turisme. Fierro també ha remarcat la important col·laboració que fa l'IDAPA per fer possible aquest projecte.

De la seva part, Lluís Biosca ha detallat que entre les empreses que s'hi incorporen hi ha l'Associació Nordic Walking-Nordic Esport, Espai Natura Muntanya d'Alinyà i l'Alberg d'Organyà. A canvi, hi apareix la seva oferta turística a les pàgines centrals del llibret de butxaca. Aquestes rutes convidades són: la sortida naturalista a la Vall d'Alinyà (dissabte 6 de juny); la sortida a peu a L'olla del Cap de la Vall, (dissabte 5 de setembre); i la sortida en marxa nòrdica els Colors de Tardor (dissabte 14 d'octubre).

D'altra banda, Biosca ha agraït la col·laboració de totes les entitats que, un any més, fan possible aquesta proposta de sortides per conèixer i gaudir de diferents indrets de la ciutat i de la comarca de l'Alt Urgell, adreçades tant als urgellencs com als visitants.

El Camí Cardoner i els dimecres d'agost

Jesús Fierro ha explicat que aquest diumenge, 26 d'abril, s'iniciarà la nova edició de les Rutes Guiades a la Seu amb la sortida cultural 'El Camí Cardoner'. Amb aquesta sortida, els membres de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell revelaran els secrets d'aquest camí que passa pel peu del Cadí, arran d'un projecte recentment enllestit. Per aquesta via arribava antigament la sal de Cardona al Pirineu.

El Consell Comarcal aposta un any més per mostrar la comarca als turistes al llarg del mes d'agost, amb l'organització de tres sortides que tenen lloc els dimecres. Les excursions d'enguany seran: el 5 d'agost pel Camí de Sant Jaume; el 19 d'agost per Ars i el Castellot de la Seca; i el 26 d'agost als Dólmens de Bescaran.

Del total de les 36 rutes guiades, 10 són sortides a peu que compten amb la col·laboració de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), el Grup Excursionista d'Oliana (GEO) i Bescaran Cultura; 5 són rutes culturals, organitzades pel Consell Comarcal, 2 són rutes històriques, a càrrec de l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat; i 4 rutes naturalistes, a càrrec dels Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró. A tot plegat s'hi sumen les novetats de l'AE Nordic Walking-Nòrdic Esport, l'Alberg d'Organyà i i l'Espai Natura Muntanya d'Alinyà.

Centenari de la Cooperativa Cadí

En aquesta edició 2015-2016 es repeteix per quart any consecutiu l'anomenada Ruta del Formatge amb la visita de 6 formatgeries de la comarca, organitzada per l'Espai Ermengol. Enguany, tot coincidint amb la commemoració del 100 anys de la creació de la Cooperativa Cadí, l'Espai Ermengol ha organitzat, a més a més, una visita a l'explotació ramadera Cal Parra, com a exemple d'adaptació, al llarg dels anys, a les necessitats actuals.

Les rutes guiades també inclouen 2 sortides amb raquetes de neu, a càrrec de Tot Nòrdic; i 5 sortides culturals, a càrrec del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Activitat per a famílies

Per segon any, es torna a fer servir el segell 'activitat per a les famílies' en les rutes que es poden fer amb infants. Hi ha programades fins a 15 sortides que inclouen les rutes del formatge, les naturalistes, la tradicional visita al Tarter dels Manairons i les rutes històriques per la Seu d'Urgell del segle XIV i pel Castell de Ciutat i la Torre de Solsona.

Totes les activitats es poden consultar al Geomapa (www.geomapa.cat).
Les rutes són gratuïtes, però cal apuntar-se prèviament. Les places són limitades. La data límit per fer les inscripcions són les dues del migdia del dia anterior a la sortida i es poden fer tant a Turisme Seu com a Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte