Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les tres escoles de la ZER Narieda reben el Distintiu d'Escola Verda

Les tres escoles de la ZER Narieda reben el Distintiu d'Escola Verda

L'acte de lliurament s'ha fet en la X Trobada d'Escoles Verdes celebrada aquest dimecres a Tàrrega Aquest reconeixement, que també té el col.legi Pau Claris i l'institut Aubenç d'Oliana, s'atorga als centres que fan un esforç per avançar en l'educació per la sostenibilitat
Escoles Verdes - Lliurament distintiu ZER Narieda
24/11/2011 11:17

L'escola Miret i Sans d'Organyà, l'escola Sant Climent de Coll de Nargó i l'escola Sant Miquel de Peramola, que pertanyen a la Zona Escolar Rural (ZER) Narieda, han rebut aquest dimecres a Tàrrega, en el marc de la X Trobada d'Escoles Verdes, el Distintiu d'Escola Verda.

Aquest reconeixement s'atorga als centres que fan un esforç per avançar en l’educació per a la sostenibilitat i adquireixen el compromís de mantenir-lo durant un període de 3 anys. A través d'aquest acte oficial, les escoles s’incorporen o renoven el seu acord amb el programa general mediambiental, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Els centres que s’adhereixen al Programa Escoles Verdes fomenten els valors de la sostenibilitat, tant en el currículum com en la gestió, promouen la participació i interaccionen amb el seu entorn. A l'Alt Urgell també tenen el Distintiu d'Escola Verda el col.legi Pau Claris i l'institut Aubenç d'Oliana.

L’acte d'aquest dimecres ha comptat amb una representació de la comunitat educativa de cada centre de l'Alt Urgell que ha rebut el reconeixement. El lliurament ha estat presidit per autoritats del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament d’Ensenyament i de l'àmbit municipal. Les fotografies de la jornada es poden veure aquí.

El Programa d’Escoles Verdes és una iniciativa conjunta del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament d’Educació (CDEC) i es troba en el marc d’una xarxa més àmplia, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), constituïda el mes de març de 2010.

Què és el Distintiu d'Escola Verda?

Els centres que en el marc del Programa escoles verdes elaboren i aproven el seu Pla de cohesió ambiental i porten a terme el seu primer Programa d'Acció poden sol·licitar l'atorgament del Distintiu d'Escola Verda. La valoració favorable de la feina realitzada pel centre condueix a l'atorgament del reconeixement.

Aquest Distintiu consisteix en un certificat de la Generalitat de Catalunya i una placa per col·locar en el centre. Un cop atorgat, té una validesa de tres anys i per renovar-lo cal presentar el Programa d'Acció ja realitzat amb les actuacions valorades i el nou Programa d'Acció a desenvolupar al llarg dels tres cursos escolars següents.

Si es valora positivament l'aplicació d'aquest nou Programa d'Acció, el centre renova el seu Distintiu i la seqüència es repeteix.

El Distintiu s'atorga a la Trobada d'Escoles Verdes, un acte oficial on els representants d'aquestes escoles reben la placa i un diploma acreditatiu.

Mostrar formulari de contacte