Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escanyabocs 2015 obre les inscripcions

L'Escanyabocs 2015 obre les inscripcions

La prova d'esports de muntanya de la Seu d'Urgell celebrarà la vuitena edició el 16 i 17 de maig El programa manté l'oferta de cinc proves però presenta novetats en el format

Escanyabocs 2014 - Podis
Escanyabocs 2014 - Podis
27/02/2015 19:21

L'Escanyabocs, prova d'esports de muntanya de la Seu d'Urgell, ja ha obert les inscripcions per participar en la seva vuitena edició que tindrà lloc el cap de setmana del 16 i 17 de maig.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al dijous 14 de maig a www.escanyabocs.com. El preu de la inscripció és de 20 euros per a la primera prova, i 5 euros per cada prova addicional. També es podran fer inscripcions el mateix dia de la prova però s'aplicarà un increment sobre el preu inicial. La participació a l'Escanyabocs està oberta a persones majors de 14 anys.

Les proves

L'Escanyabocs 2015 compta com en cada edició amb un total de 5 proves. Enguany presenta alguna novetat pel que fa al format d'alguna d'elles. Són: la cursa de muntanya, el raid, l'orientació, la pedalada i la marxa nòrdica.

La cursa de muntanya tindrà lloc el dissabte 16, amb sortida a les nou del matí des del Parc del Segre. Una cursa amb dos recorreguts, circular i amb arribada també al Parc del Segre. El recorregut curt serà d'uns 10 quilòmetres i tindrà uns 500 metres de desnivell. Pel que fa al recorregut llarg estarà al voltant dels 25 quilòmetres i amb uns 1.200 metres de desnivell. Per segon any consecutiu, ambdues curses tenen un format de cursa circular, amb sortida i arribada a la Seu d'Urgell i en horari de matí. Els seus recorreguts s'estan acabant de perfilar. La prova està organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca (UEU).

El raid es farà també dissabte, des del Parc del Segre, i s'iniciarà a les tres de la tarda. Comptarà amb les tradicionals proves de caiac, orientació en bicicleta i tir amb arc. Com a novetat, enguany se suprimeix l’orientació a peu perquè ja es fa una prova específica d’orientació dintre l’Escanyabocs i s’inclouran proves noves, com ara l’escalada i alguna altra que s’està estudiant. Organitzada per Emma Roca.

La prova d'orientació és la que presenta la gran novetat, ja que canvia el format respecte les set edicions passades. Es farà el dissabte 16 de maig i contempla l’organització de tres proves diferents. Una rogaine llarga, de sis hores de durada que començara a les quatre de la tarda i fins a les deu de la nit; una rogaine curta, de tres hores de durada que començara a les set del vespre i fins a les deu de la nit, i la tradicional orientació urbana i nocturna d’una hora que començarà a les vuit del vespre.

Cal destacar que les curses rogaine es faran amb un mapa nou, que s’estrenarà en aquesta competició, de la zona de part del municipi d’Alàs, la Bastida, Nabiners i la Freita, i que seran puntuables per a la Copa Catalana de Rogaines. L'inici i final de les curses rogaine tindran lloc al Parc del Segre. Estan organitzades pel Club Xinoxano Orientació.

La Pedalada Escanyabocs es manté el diumenge 17 de maig amb sortida a l'avinguda de Pau Claris de la Seu d'Urgell a dos quarts de nou del matí. Tindrà dos recorreguts que finalitzaran al Parc del Segre.

El recorregut curt presentarà un circuit de 35 quilòmetres i 800 metres de desnivell, mentre que el recorregut llarg tindrà uns 65 quilòmetres amb 1.800 metres de desnivell. Els recorreguts s'estan acabant de definir. La prova està organitzada per Gall Negre.

La marxa nòrdica també se celebrarà diumenge 17 de maig amb sortida al parc del Segre a un quart de nou del matí. Tindrà tres recorreguts entre 10 i 20 quilòmetres que passaran pel municipi de les Valls de Valira, concretament per terrenys dels nuclis de la Farga de Moles, Arcavell i Calbinyà. Aquesta prova està organitzada pel CEFUC.

Escanyabocs de Ferro

Per setè any consecutiu, l'Escanyabocs proposa una única prova competitiva: l’Escanyabocs de Ferro que consisteix en sumar la màxima puntuació participant en les quatre proves (raid, orientació, cursa i pedalada).

Es fa en la modalitat sènior i júnior, i en categoria masculina i femenina. Puntuaran, de forma ponderada, tots els circuits de cada prova de manera que s’obre més la possibilitat a la participació. Aquest any s’ha buscat donar-li més duresa i fer-lo més important. Des de l'organització es vol que l'Escanyabocs de Ferro esdevingui el tret distintiu de la prova i que sigui un repte important i estimulant, i més exigent.

Les proves que més puntuen són el circuit llarg de trail; el raid; la prova d'orientació tres hores i el circuit llarg de BTT.

Si es fan els circuits curts de trail i BTT se sumaran el 50% dels punts i si es fa l’orientació nocturna, el 30% dels punts.

Es torna a oferir l’opció de l’Escanyabocs de Ferro per equips formats per 4 a 6 participants que han de fer com a mínim una prova cadascú i que sumen punts per a l’equip.

Altres informacions

L'Escanyabocs 2015 compta, un any més, amb la col·laboració de Grifone, empresa vinculada a aquest esdeveniment esportiu de la Seu d'Urgell des de la seva primera edició. Cal remarcar que també enguany l'Escanyabocs culminarà amb el tradicional dinar de cloenda al Parc del Segre en la jornada de diumenge.

L''Escanyabocs compta amb l'organització tècnica de la UEU, Emma Roca, CEFUC, Club Xinoxano Orientació i l'entitat Gall Negre.

Mostrar formulari de contacte