L'Escola Agrària del Pallars ofereix un curs sobre transformació agroalimentària de muntanya
L'Escola Agrària del Pallars, a Tremp, ha programat el curs 'Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya', amb l'objectiu que els alumnes inscrits es puguin formar en l'elaboració de productes artesanals de muntanya, com poden ser formatges, conserves vegetals o embotits. L'activitat formativa també incideix en la importància creixent de la tecnologia i la seguretat alimentària, la comercialització i la promoció dels productes.
Des del centre educatiu pallarès consideren important promoure estudis com aquests al Pirineu, tenint en compte que "un estudi presentat enguany per la Universitat de Lleida, titulat Nous índexs de relleu generacional al món rural, constata que hi ha 200 municipis catalans en situació crítica de despoblament" i que molts d'aquests municipis es concentren a cavall del Pirineu i el Prepirineu, sobretot al Pallars, l'Alt Urgell, la Noguera, el Solsonès i el Berguedà. Per això, consideren "important potenciar la diversificació de l'activitat econòmica, el desenvolupament de nous projectes empresarials i posar a disposició de la societat estudis i formacions que capacitin tots aquells professionals que volen seguir donant vida a aquestes zones de muntanya". Des de l'Escola Agrària del Pallars defensen que "la formació professional de qualitat és essencial pel manteniment del sector agroalimentari de muntanya".
La durada d'aquests estudis que imparteix l'Escola Agrària del Pallars és d'un curs acadèmic. Es tracta d'uns estudis "molt pràctics", on es potencien els grups reduïts d'alumnes, es fan visites a empreses alimentàries del Pirineu i es realitzen pràctiques d'elaboració a obradors i sessions de laboratori. A més a més, els estudiants realitzen una estada de pràctiques a una empresa agroalimentària, amb l'objectiu d'obtenir una experiència laboral relacionada amb els continguts teòrics impartits a classe.
Els estudiants que ho desitgin poden finalitzar el cicle formatiu amb un 2n curs, a l’Escola Agrària de l’Empordà o a d'altres centres públics i privats de Catalunya, si els interessa obtenir la titulació de tècnic superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.El curs comença el setembre i encara queden places lliures, així que tothom qui vulgui pot ser les inscripcions a l'Escola Agrària del Pallars.