Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Albert Vives de la Seu potencia la mediació per evitar conflictes derivats del futbol

L'Escola Albert Vives de la Seu potencia la mediació per evitar conflictes derivats del futbol

Els mateixos alumnes arbitren el joc a l'hora de l'esbarjo i estableixen sancions La iniciativa, que vol potenciar els valors i el diàleg, s'emmarca en el Pla de Convivència Escolar

Escola Albert vives - Visita al Parlament
Escola Albert vives - Visita al Parlament
18/04/2012 13:44

L'Escola Albert Vives de la Seu d'Urgell duu a terme un conjunt d'accions per a la resolució dels conflictes que es generen entre els alumnes a través de la pràctica del futbol. En el marc del Pla de Convivència Escolar, el centre ha creat una comissió de mediació, formada per nois i noies de cicle superior de Primària, que arbitren el joc a l'hora de l'esbarjo.

El director del col.legi urgellenc, Isidor Alberich, ha explicat que són els mateixos estudiants els que prenen decisions durant els partits o bé a l'hora de sancionar els jugadors quan incompleixen les normes o provoquen malentesos. En aquest sentit, Alberich és conscient que tot i que es tracta d'una conflictivitat "difícil d'eradicar", s'ha aconseguit "un bon resultat en els dos cursos que fa que s'aplica el programa de mediació". I destaca, com a element bàsic, el fet que "el diàleg i l'autogestió facilita que les baralles no es traspassin a l'aula, com passava abans".

Alberich s'ha mostrat totalment contrari a la prohibició del futbol a l'hora del pati, una mesura que han aplicat algun centre escolars. Tanmateix, reconeix que "havia arribat un moment en què es feien necessàries mesures urgents per apaivagar els conflictes".

El futbol és l'esport que més baralles provoca a les escoles. En aquesta línia, la Fundació del FC Barcelona, que desenvoluparà pròximament a l'Escola Albert Vives el Barçakids, intentarà potenciar-ne els valors en una part del programa formatiu.

Cal recordar que el centre urgellenc és una de les 12 escoles de Catalunya que ha estat seleccionada per la Fundació del FC Barcelona per desenvolupar el programa Barçakids, adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys. La iniciativa, que es durà a terme del 21 al 25 de maig, pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc, a més de potenciar la participació activa i inclusiva. A la Seu, el programa se centrarà en el bàsquet.

Mostrar formulari de contacte