Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Capacitació Agrària Eqüestre es trasllada a Bellestar

L'Escola de Capacitació Agrària Eqüestre es trasllada a Bellestar

La Generalitat invertirà 267.000 euros en el condicionament de les instal.lacions a l'ECA del Pirineu Albert Batalla creu que el centre esdevindrà un punt de referència en el món del cavall a Catalunya i repercutirà positivament en l'oferta formativa i la promoció turística del territori
Escola de Capacitació Agrària
03/06/2011 12:29

L'Escola de Capacitació Agrària Eqüestre (ECAE) de Catalunya, que fins ara s'ubicava a l'Hospitalet de LLobregat, es traslladarà durant els pròxims mesos a Bellestar, a les instal.lacions de l'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu. La Generalitat invertirà 267.000 euros, inclosos ja en el pressupost del 2011, per tal que el curs escolar 2011-2012 ja comencin les classes a l'Alt Urgell.

L'alcalde urgellenc en funcions, Albert Batalla, ha valorat molt positivament el fet que l'única escola pública de Catalunya en formació eqüestre complementi a partir d'ara l'oferta formativa a la comarca. Segons manifesta Batalla, aquesta iniciativa "no és un tema menor", ja que pot repercutir molt positivament en la promoció turística del territori. "Ens portarà gent i gaudirem de l'oportunitat d'oferir noves sortides per al turisme", comenta.

L'alcalde en funcions de la Seu també destaca el fet que el món del cavall està vinculat als conceptes que es potencien turísticament: la natura, l'esport i la qualitat de vida. "Agraïm la complicitat del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, per haver facilitat el canvi, ja que això farà possible que la Seu es converteixi en referència eqüestre del país", ha asseverat.

L'Escola de Capacitació Agrària Eqüestre (ECAE) es va crear pel DECRET 215/1994 fruit del conveni de col·laboració entre el Ministeri de Defensa i la Generalitat de Catalunya. És una de les catorze escoles que depenen del Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca i que estan gestionades pel Servei de Formació Agrària.

L'ECAE té com a objectius bàsics la formació de professionals qualificats del sector eqüestre; la promoció i divulgació integral del món del cavall; i donar suport al sector ramader equí. El canvi d'ubicació de l'ECA Eqüestre comportarà el condicionament dels edificis a Bellestar, la compra de maquinària específica i nou mobiliari.

Pel que fa a l'ECA del Pirineu, ofereix actualment els cicles formatius de tècnic en conducció d'activitats psicoesportives en el medi natural i el de tècnic en treballs forestals de conservació natural, a més de cursos relacionats amb el món del formatge, l'agricultura i els esports.

Mostrar formulari de contacte