Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Castell-Ciutat instal.la dues caixes-niu i tres menjadores d'ocells

L'Escola de Castell-Ciutat instal.la dues caixes-niu i tres menjadores d'ocells

L'objectiu de la iniciativa és sensibilitzar els nens i nenes envers els ocells L'activitat s'ha dut a terme a través de l'empresa urgellenca Aubèrria

Escola Castell-Ciutat - Caixes ocells 2012
Escola Castell-Ciutat - Caixes ocells 2012
28/03/2012 17:37

L'Escola de Castell-Ciutat ha instal.lat dues caixes-niu i tres menjadores d'ocells al pati del col.legi. Amb aquesta iniciativa, que s'ha dut a terme a través de l'empresa Aubèrria, el centre afirma que vol fer "un pas més enllà" i sensibilitzar els nens i nenes envers els ocells.

Les caixes-niu s'han col.locat en un a catalpa i un cedre. Les menjadores de gra i de cacauets s'han habilitat també en catalpes, mentre que la menjadora de boles de llard amb llavors s'ha penjat al balcó de l'edifici escolar.

L'ornitòleg Jordi Dalmau ha explicat als infants les espècies que probablement es beneficiaran de la iniciativa. Així mateix, ha comentat que les caixes-niu s'instal.len per a aus com les mallerengues o els gaigs, tot i que també les ocupen estornells o pardals. D'altra banda, ha ressaltat que les menjadores són un bon sistema per observar de prop els ocells.

Els joves hi posaran menjar cada any des de principis de novembre i fins a finals d'abril. Des del centre s'anima tothom a fer "un gest" per tal d'afavorir la supervivència dels ocells. "Si a casa teniu un pati o un lloc adient, aprofiteu-lo per penjar-hi una caixa-niu o bé una menjadora", insten en un text (en el document adjunt) que han elaborat amb motiu d'aquesta activitat relacionada amb el medi ambient.

Mostrar formulari de contacte