Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Castellciutat estrena una exposició sobre la Torre Solsona

L'Escola de Castellciutat estrena una exposició sobre la Torre Solsona

Els alumnes han elaborat un treball dedicat a aquest monument de la població, en el marc del projecte 'Apadrinem el nostre patrimoni'. La mostra es pot veure al centre educatiu fins al 22 de gener

10/12/2015 10:55

L'Escola de Castellciutat ha estrenat aquest dimecres l'exposició 'El Castell i la Torreta', elaborada pels alumnes del centre, que fa un repàs històric a l'evolució de la Torre Solsona i de les fortificacions del poble. Els estudiants han dut a terme el treball al llarg dels darrers tres anys en el marc del projecte 'Apadrinem el nostre patrimoni'.

La inauguració de la mostra va comptar amb una breu conferència de l'historiador i tècnic del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Carles Gascón, que ha ajudat els infants en l'elaboració de l'exposició. Gascón valora el fet que aquesta tasca ha ajudat alumnes, mestres i famílies a conèixer millor un monument que tenen molt a prop de l'escola i que, tal com reflecteix el treball, ha tingut al llarg dels segles una importància estratègica en la defensa de la fortificació i de la Seu d'Urgell i ha estat protagonista de diferents episodis bèl·lics, com ara la Guerra de Successió o bé les Guerres Carlines.

En l'acte de presentació també hi va intervenir la directora de l'escola, Elisabet Segura, que va destacar la implicació dels alumnes i va agrair la col·laboració del Consell Comarcal, l'Ajuntament de la Seu i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya, entre d'altres actors del projecte 'Apadrinem el nostre patrimoni'. El consistori urgellenc va estar representat a la inauguració per la regidora de Cultura, Mireia Font. Tot coincidint precisament amb el període en què s'ha fet aquest treball, l'Ajuntament va restaurar ara fa dos anys la Torreta per commemorar els 300 anys de la capitulació de Castellciutat, dins dels actes de record de la Guerra de Successió.

La jornada es va completar amb un berenar per als assistents i una primera visita a l'exposició, que es pot veure a la primera planta de l'Escola de Castellciutat els dies de classe fins al 20 de desembre i, després de les vacances de Nadal, de l'11 al 22 de gener. L'horari de visita és de les 3 a les 6 de la tarda.

  • Presentació de l'exposició 'El Castell i la Torreta'
    Presentació de l'exposició 'El Castell i la Torreta'
  • Exposició 'El Castell i la Torreta'
    Exposició 'El Castell i la Torreta'

Mostrar formulari de contacte