Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Castellciutat i la ZER Urgellet guanyen el primer premi d'Infantil i Primària al concurs Lleida Talent Emprenedor

L'Escola de Castellciutat i la ZER Urgellet guanyen el primer premi d'Infantil i Primària al concurs Lleida Talent Emprenedor

El jurat guardona la creativitat del projecte 'Emprenedoria a la ZER Urgellet', que va unir l'impuls de la creació de cooperatives amb una aportació solidària. Els reconeixements s'han lliurat aquest dimecres
Alumnes de Castellciutat celebren el premi del concurs Lleida Talent Emprenedor
23/11/2022 19:00

L'Escola Castell-ciutat i la ZER Urgellet han guanyat el primer premi de la categoria d'Infantil i Primària als Premis Lleida Talent Emprenedor, que formen part del Programa de Foment de l’Emprenedoria als Centres Educatius. Els representants del centre de primària de Castellciutat i de la Zona Escolar Rural han rebut el guardó a la proposta més creativa aquest dimecres, a la gala de lliurament que s'ha dut a terme al Centre de Congressos La Llotja de la capital del Segrià. 

La ZER s'havia presentat al concurs amb el seu projecte 'Emprenedoria a la ZER Urgellet', que van desenvolupar el curs 2021-2022. Al llarg d'aquells mesos, van dedicar una sisena hora a treballar l'esperit emprenedor, amb la "fi de la pobresa" i l'"educació de qualitat" com a eixos temàtics. Així, els infants van crear les seves pròpies cooperatives, van gestionar un microcrèdit i van dissenyar els seus productes, que després van anar a vendre al mercat de la Seu d'Urgell, on hi van instal·lar una parada. Els beneficis que n'han obtingut han anat destinats a reparar una escola de Senegal, amb la qual han contribuït a arreglar el sostre i a enrajolar una classe.

Els premis, estructurats en 5 categories, han avaluat criteris com la innovació, la recerca, la interacció amb l’entorn, el projecte de centre o la viabilitat del projecte. Tenen una dotació total de 5.800€. Enguany s'hi havien presentat 33 projectes, dels quals s'ha seleccionat 13 finalistes. El lliurament de premis l'han presidit el regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria de la Paeria de Lleida, Paco Cerdà; el diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i Noemi Morales, referent de formació i emprenedoria del Departament d'Educació a Lleida.

D’entre els premiats, dos projectes de Cicles Formatius de Grau Mitjà i tres de CF de Grau Superior seran proposats per participar a la final nacional dels premis ‘Millor projecte d’emprenedoria a la FP de Catalunya’, que es celebrarà al començament 2023 a Barcelona.

Aquests premis s'adrecen a alumnes i professors per fomentar l’emprenedoria a tots els centres educatius de la demarcació de Lleida, en les etapes d'infantil, primària, secundària obligatòria i postobligatòria. Van néixer d'una col·laboració de l’Ajuntament de Lleida amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor a l’escola mitjançant accions i activitats adreçades a l’alumnat i al personal docent. Aquest any 2022, amb aquest programa han rebut formació 1.852 alumnes i 26 professors, de 19 centres educatius del territori.

 

Relació de premiats:


INFANTIL I PRIMÀRIA
1. Escola Castell Ciutat - ZER Urgellet
Nom projecte: Emprenedoria a la ZER Urgellet
Premi al projecte més creatiu
2. Escola Arrels (Els Alamús)
Nom projecte: Emprendre a l’escola rural
Menció especial


ESO
1. Col·legi El Carme (Lleida)
Nom projecte: PACKEO 22
Premi al millor treball
2. La Salle Mollerussa (Mollerussa)
Nom projecte: CRYPTOSPORT
Premi a la idea més innovadora o creativa


BATXILLERAT
1. Col·legi Episcopal “Mare de Déu de l’Acadèmia” (Lleida)
Nom projecte: PETIT ATELIER
Premi al treball de recerca amb més aplicabilitat al món de l’empresa
2. Institut Alcarràs (Alcarràs)
Nom projecte: WEMANAGE
Premi al millor treball de recerca relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses
3. Institut Samuel Gili i Gaya (Lleida)
Nom projecte: EDITORIAL BÉCQUER
Menció especial


PROGRAMES PRE-PROFESSIONALITZADORS
1. Institut Escola del Treball de Lleida
Nom projecte: EMPRESA SIMULADA A L’AULA (flamIFEria)
Premi al projecte més creatiu


CFGM
1. Institut Alfons Costafreda (Tàrrega)
Nom projecte: REAL BASKET GAME
Premi a la millor idea emprenedora
2. INS Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida
Nom projecte: Pastisseria – Cafeteria EL RUSC
Premi al millor projecte d’economia


CFGS
1. Institut Escola del Treball de Lleida
Nom projecte: SHAKE IT AND DRINK
Premi al projecte més viable
2. Centre Integral de Formació Professional ILERNA (Lleida)
Nom projecte: VIUSTILO
Premi a la millor idea emprenedora
3. Institut Torre Vicens (Lleida)
Nom projecte: MOLECULAR DEVELOPMENT
Menció especial

Mostrar formulari de contacte