Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de pagesos recluta noves explotacions al Pallars Sobirà

L'Escola de pagesos recluta noves explotacions al Pallars Sobirà

11/12/2009 10:49

L’Associació Rurbans amb l’equip del Projecte Grípia ha iniciat les reunions amb els propietaris de les explotacions ramaderes del Pallars Sobirà per tal de cercar noves granges que vulguin acollir els alumnes de la segona edició de l’Escola de Pagesia i Activitat Pastoral. Segons han indicat els organitzadors, la finalitat del projecte és "garantir el relleu generacional de les explotacions agràries de muntanya i impulsar el primer banc d'explotacions de Catalunya".

Les presentacions al territori tenen com a objectiu reclutar les granges que participaran en aquesta propera edició, així com fer balanç dels resultats de la primera temporada. Diverses explotacions han participat en la reunió amb la intenció d’acollir un alumne el curs vinent.

El balanç del primer any ha tingut com a resultat 25 explotacions participants amb 25 alumnes que han realitzat pràctiques durant 4 mesos, dels quals un 90% han finalitzat les pràctiques amb èxit.

Per aquesta segona edició, l’escola compta 46 sol·licituds per un total de 30 places repartides en 3 delegacions d'arreu de Catalunya. L’Associació Rurbans ha fet una primera selecció de 35 candidats formats per 25 homes i 10 dones. Aquests han de passar una darrera prova abans de ser estudiants oficials els propers dimarts i dimecres de la setmana entrant, a través d’una entrevista de selecció davant d’un jurat composat per pagesos, tècnics i l’ECA Pallars.

Mostrar formulari de contacte