Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Pastors de Catalunya comença la seva quarta edició

L'Escola de Pastors de Catalunya comença la seva quarta edició

05/03/2012 19:25

L'Escola de Pastors de Catalunya ha començat aquest dilluns la seva quarta edició amb 13 nous alumnes i unes xifres molt positives d'implantació dels estudiants de les darreres edicions, que arriba al 61%. De les 57 persones que han passat per l'Escola en tres anys, n'han sortit 43 que volen, estan en procés o ja desenvolupen el seu projecte. Això significa que gairebé el 75% de les persones que passen per aquesta formació tenen una intenció real de continuar fent de pastors. D'aquest 75%, un 60% ja tenen el seu propi ramat o treballen per un tercer en el món de la ramaderia.

Pel que fa al perfil dels alumnes de l'Escola és de 31 anys de mitjana, un 46% amb estudis universitaris i un 58% provenen del món rural, davant d'un 42% que venen d'un entorn urbà.

L'estructura de l'Escola és d'un mes de teoria, amb el suport de l'Escola de Capacitació Agrària del Pallars, i quatre mesos de pràctica en una explotació ramadera de Catalunya.

La teoria la realitzen a l'alberg de Llagunes (Pallars Sobirà). Aquest edifici l'ha cedit l'Ajuntament de Soriguera i l'Associació de veïns de Llagunes als responsables de l'Escola.

Pel que fa a les pràctiques es fan en explotacions ramaderes de Catalunya. Com a novetat d'aquest curs hi ha la incorporació de noves delegacions. Aquest fet permetrà que els alumnes puguin escollir fer les pràctiques en més indrets del territori.

Acords tancats

Aquest any l'Escola ha tancat un acord de col·laboració amb l'Escola de Pastors de l'Ariège, a França, que permetrà un intercanvi d'alumnat. A més, com a novetat, l'Escola té un conveni amb el Curs en Gestió i maneig per a emprenedors del sector oví que organitza el grup Leader Ripollès.

L'objectiu del Projecte Grípia, impulsors de l'Escola, és "incrementar l'amor propi de les persones implicades en el sector primari, afavorir la seva viabilitat i lluitar per la vocació de produir cada cop més, productes bons, pagats a un preu just i que siguin saludables per a tothom".

El Projecte Grípia, impulsat per l'Associació Rurbans, treballa per la dinamització del sector primari de muntanya i l'àmbit rural de Catalunya. Mitjançant una sèrie d'accions es pretén donar suport a les explotacions existents i visibilitzar una nova generació de joves agricultors i ramaders que basen en l'agroecologia la seva manera d'entendre aquest ofici.

Mostrar formulari de contacte