Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Pastors tindrà 21 alumnes a la segona edició, que ha rebut 46 sol.licituds

L'Escola de Pastors tindrà 21 alumnes a la segona edició, que ha rebut 46 sol.licituds

28/12/2009 10:19

L'Escola de Pagesos i Pastors del Pallars tindrà aquest any vinent 16 homes i 5 dones com a alumnes. Per a la segona edició, el projecte ha rebut 46 sol·licituds per un total de 30 places, repartides en 3 delegacions, ja que enguany el centre també estarà present al Montseny i a la Garrotxa.

L’Associació rurbans va fer una primera pre-selecció de 35 candidats formats per 25 homes i 10 dones. Aquests van passar l’última prova abans de ser alumnes oficials de l’escola mitjançant una entrevista de selecció davant d’un jurat composat per pagesos, tècnics i l’ECA Pallars.

Finalment, tot i tenir 30 places, l’escola ha seleccionat 21 alumnes, més dos suplents (pendents de selecció), que seran la nova promoció de pastors i pastores de l’edició 2010. Els criteris de selecció s’han basat en buscar persones motivades per fer aquest ofici, amb una base de coneixements entorn el sector i un projecte associat a aquest.

El perfil de les persones candidates és molt semblant als alumnes de la promoció 2009. Són persones amb una mitjana d’edat de 31 anys: concretament, n'hi ha nou que tenen entre els 24 i 29 anys, set entre els 33 i 39 anys, tres entre els 43 i 50 anys i dos de 19 anys. Segons l'escola, "el relleu que es presenta ara al voltant del sector primari torna a ser molt jove".

Mostrar formulari de contacte