Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'escola de Tuixent guanya el premi de recollida de piles usades Apilo XII

L'escola de Tuixent guanya el premi de recollida de piles usades Apilo XII

El centre escolar ha aconseguit aplegar més de 21 quilos per alumnes. Unes 600 escoles de tot Catalunya han participat en la iniciativa, en què s'ha recollit en total 66,7 tones de piles
Guanyadors del Premi Apilo XII
19/06/2015 11:30

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost; el director comercial i de comunicació d’ECOPILAS, Julio Lema, i el director general de la Plataforma Europea de Reciclatge (ERP) a Espanya, Matías Rodrigues, han lliurat aquest dijous els Premis Apilo XII a les tres escoles de Catalunya que més piles usades han recollit.

La primera classificada ha estat l’escola de Tuixent, a Josa i Tuixent. Els nou alumnes del centre han aconseguit aplegar 190 quilos de piles, amb una mitjana de 21,11 quilos per cada nen. Aquesta fita els ha dut a guanyar 2.500 euros en material escolar.

La segona classificada ha estat l'escola L’Espígol, de Juncosa (les Garrigues). Té 25 alumnes que han recollit 453 quilos, amb una mitjana de 18,12 quilos per alumne. S’han endut 1.500 euros.

Finalment, l’escola Finestres, de Mieres (la Garrotxa), amb 31 alumnes, ha reunit 482 quilos de piles, és a dir, 15,55 quilos per alumne. L’esforç ha quedat compensat amb un premi de 1.000 euros per al centre.

Més de 600 escoles participants

El concurs s’ha realitzat en el marc de la campanya per al foment de la recollida de piles i acumuladors Apilo XII, basada en la imatge d’un coet que porta les piles al planeta Reciclatge. Des del febrer, unes 600 escoles de tot Catalunya hi han participat, aplegant-ne, en total, 66,7 tones.

La campanya, finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió ECOPILAS, ERP (European Recycling Platform), UNIBAT i ECOLEC, ha contemplat d’altres accions adreçades a la ciutadania i els punts de venda. L’objectiu ha estat donar a conèixer als ciutadans els punts de recollida de piles usades, més de 10.000 a tot el territori, molt propers als seus domicilis.

La importància de la recollida selectiva de piles i acumuladors

L’any 2013 es van recollir a Catalunya 655 tones d’aquests residus, que es van gestionar de manera adequada per reduir-ne l’impacte ambiental i per aprofitar recursos. A les instal·lacions de tractament es recuperen els materials valuosos i es tornen a posar en circulació com a matèria base per a la producció de nous productes. Si llencem les piles i bateries al contenidor del rebuig, estem fent que un residu que pot contenir substàncies perilloses i materials de valor i escassos no arribi a la planta de reciclatge, posant en perill el medi ambient i malbaratant recursos.

Mostrar formulari de contacte