Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola La Valira elabora un treball sobre els drets de les persones

L'Escola La Valira elabora un treball sobre els drets de les persones

Durant el primer trimestre s'ha sensibilitzat els alumnes pel que fa a les conseqüències reals de les guerres al món i de la pobresa en l'entorn més immediat. En les sessions hi han col·laborat entitats solidàries de la Seu

Visita d'alumnes de l'Escola La Valira al centre Nou Grapats
Visita d'alumnes de l'Escola La Valira al centre Nou Grapats
12/01/2016 10:30

Els alumnes de Cicle Inicial de l’Escola La Valira han elaborat durant el primer trimestre del curs 2015-2016 un treball sobre un tema d'actualitat, concretament 'La guerra i les seves conseqüències', on s'ha tractat els principals conflictes actuals al món. L'activitat s'integra en el Projecte Àlber, una metodologia que fomenta la curiositat i l’interès dels nens per treballar aquells temes que els generen dubtes. En la mesura del possible, s’intenta treballar amb l’entorn proper, donant així importància al sentiment de pertinença.

Enguany les idees i continguts a treballar han sorgit a través de l’audició de la banda sonora de la pel·lícula 'Trust'. Una de les idees que els alumnes van captar i es van imaginar amb la cançó va ser el soroll de bombes i les ambulàncies. Tenint en compte la realitat i un dels temes de més actualitat, com és la guerra de Síria, es va decidir treballar-ho des d’un vessant emocional, de coneixement i sensibilització dels drets i deures de les persones i del que significa la solidaritat i com implicar-s'hi.

Tenint en compte, que és un tema delicat i difícil de transmetre, s’ha enfocat a partir de la situació que viuen els refugiats. A partir de la documentació, la recerca d’informació i l’experiència de primera mà d’una alumna de l’escola, provinent de Síria, s'ha explicat que hi ha ONG dedicades a ajudar i a vetllar per aquelles persones que viuen una situació difícil.

Pel que fa a la col·laboració, els alumnes han pogut conèixer l'activitat d'entitats de la Seu i comarca dedicades a ajudar i pal·liar la pobresa, la fam i l’exclusió social al nostre entorn més proper, com són Aliments per a la Solidaritat o bé l'empresa d’inserció Grapats, a través de Càritas. El Lluís i la Júlia, voluntaris del Banc d’aliments, van anar fins a l'escola per explicar als infants la tasca que realitzen, a qui van destinats els aliments i productes que recullen i qui els subministra. En aquest sentit, des de l'escola es van sumar al Gran Recapte celebrat ara fa un mes i mig, amb la col·laboració de les famílies. Dins d'aquest mateix programa, s'ha fet una visita el taller de Grapats, per veure com gestionen la recollida de roba dels contenidors taronges.

El treball ha volgut ajudar els alumnes agafar consciència pròpia sobre la injustícia de les guerres, l'impacte emocional que suposen i també perquè els infants valorin la importància de viure en un entorn sense conflictes armats.

Mostrar formulari de contacte