Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola La Valira torna a fer entrar l'educació en campanya

L'Escola La Valira torna a fer entrar l'educació en campanya

El PSC-Progrés rebutja la possibilitat que la construcció l'edifici definitiu torni a ajornar-se CiU recorda que les obres del col.legi ja estan adjudicades i nega que hi pugui haver retard ERC veu irrenunciable mantenir la qualitat sanitària i rebutja la previsió de retallades ICV defensa a Barcelona que la Seu sigui la capital de la vegueria de l'Alt Pirineu
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
16/05/2011 18:11

L’educació ha tornat a entrar en campanya aquest dilluns, amb la discussió sobre el punt pendent de l’edifici definitiu per a l’Escola La Valira. També s’ha parlat d’un altre de les principals temàtiques socials, la sanitat.

PSC-Progrés

El PSC-Progrés considera que un nou retard en la construcció de l’Escola la Valira seria “intolerable”. L’alcaldable socialista, Òscar Ordeig, s’ha referit avui a una informació de COMRàdio segons la qual el centre urgellenc es troba entre els que estan pendent de l'assignació pressupostària. Ordeig promet treballar amb la Generalitat perquè les obres no pateixin cap retard.

En la presentació de les propostes d’ensenyament, Ordeig també considera necessari un segon institut de secundària. No obstant això, el cap de llista aposta perquè no es faci a la zona de Bombers sinó als actuals camps de terra al costat de Doctor Peiró.

Progrés també coincideix amb la resta de partits que l’Escola Albert Vives ha de beneficiar-se d’una millora integral.

Finalment, Ordeig es compromet a continuar amb el Pla Educatiu d’Entorn i a facilitar les trobades de planificació al món educatiu. També considera necessària una nova ubicació per a l’Escola d’Adults i promocionar la formació professional.

CiU

Sobre les acusacions relatives a la construcció de l’escola la Valira, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha respost a Progrés tot recordant que les obres ja estan adjudicades, concretament a l’empresa Constructora d’Aro. El cap de llista de CiU reitera que Educació manté com a prioritari el centre urgellenc i creu que el PSC es basa en especulacions.

En un altre ordre de coses, Batalla defensa que els darrers anys s’ha treballat per reduir burocràcia, amb l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i l’augment de tràmits que es poden fer des de casa per internet.

Batalla es marca ara l’objectiu de fixar un temps de resposta per a cada petició del ciutadà.

CiU també vol que els ciutadans puguin fer per internet el seguiment de la situació en què es troben els seus tràmits i si es treballa per resoldre’ls.

ERC

ERC considera que el manteniment de la qualitat assistencial ha de ser un objectiu irrenunciable en sanitat. El número 3 d’Esquerra, el metge Francesc Aroles, ha expressat el seu suport a les protestes contra les retallades. En aquest sentit, Aroles creu que garantir la qualitat sempre ha d’estar per davant. Tanmateix, Aroles considera necessària la construcció de la residència de gent gran.

Pel que fa al CAP, Esquerra proposa ubicar-lo als antics garatges d’Alsina Graells, en ple centre urbà.

Francesc Aroles vol que es professionalitzi més la direcció del Sant Hospital i unificar els serveis de salut mental en un sol espai, així com col.laborar amb totes les entitats vinculades a la salut.

ICV

L’alcaldable d’ICV, Antoni Viñals, ha reivindicat a Barcelona la vegueria de l’Alt Pirineu i que la capital administrativa de la regió sigui la Seu.

Viñals ha intervingut aquest diumenge en el míting central d’ICV a Barcelona. També ha reivindicat l’economia lligada al medi natural, com ara els parcs del Cadí i l’Alt Pirineu, les DOP de formatge i mantega i la IGP Bruna dels Pirineus.

Mostrar formulari de contacte