Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Pau Claris participa en el projecte 'Connectant mons'

L'Escola Pau Claris participa en el projecte 'Connectant mons'

Es tracta d'una proposta educativa de la fundació Intermón Oxfam Hi participen alumnes de cinquè i sisè durant un període de set setmanes
Incendi d'Ossera des de Montant de Tost
13/02/2012 12:21

L'Escola Pau Claris de la Seu d'Urgell participa enguany en la novena edició del projecte 'Connectant mons', una proposta educativa de la fundació Intermón Oxfam que combina l’activitat a l’aula amb el treball col•laboratiu on line. Hi prenen part més de 16.000 alumnes de diferents països del planeta.

Segons han explicat des del centre urgellenc, els estudiants de cinquè i sisè han d'elaborar durant un període de set setmanes un estudi sobre la situació alimentària mundial. L'objectiu final serà contrastar dades del nostre país amb la resta de països i construir un pòster científic sobre la fam.

Intermón Oxfam alerta del fet que mil milions de persones passen gana i denuncia que aquesta situació "no és a causa de la manca d’aliments, sinó d'un sistema injust que esgota i destrueix els recursos naturals dels quals depenem". Precisament, en aquesta edició de 'Connectant mons' s'aborden les causes i les conseqüències d’aquesta problemàtica i es qüestiona quin és el nostre paper en la construcció d’un sistema alimentari just.

Objectius del projecte

Els objectius del projecte són, entre d'altres, treballar el concepte de drets bàsics, en especial el dret a l’alimentació; conscienciar els nens i nenes de les desigualtats que existeixen al món a nivell alimentari, i analitzar per què es produeixen; reflexionar sobre els nostres hàbits respecte a l’alimentació; fomentar l’anàlisi, la reflexió i l’acció davant una situació injusta; analitzar les causes principals que provoquen la fam al món: desigualtats socioeconòmiques entre països, accés a la terra, disponibilitat d’aigua, superpoblació, canvi climàtic i discriminació de gènere; i conèixer i situar els països del món que participen en el projecte i els països que pateixen fam i fortes desigualtats socials.

"L’alumnat de l’escola ha acollit aquest projecte amb molta il.lusió i motivació, cosa que els permet establir contactes amb nens i nenes de la resta del continent i del món i adquirir nous coneixements", s'ha remarcat des de l'escola Pau Claris.

Mostrar formulari de contacte