Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Pau Claris treballa les llengües romàniques amb el projecte Euromania

L'Escola Pau Claris treballa les llengües romàniques amb el projecte Euromania

L'objectiu és oferir un tast lingüístic i aconseguir una competència lectora plurilingüe Les àrees de matemàtiques, història, ciències i tecnologia compten amb dossiers específics de suport

Euromania
Euromania
18/03/2015 11:41

Els alumnes de cicle superior de l’Escola Pau Claris treballen per segon curs consecutiu totes les llengües romàniques. L’equip docent ofereix des de diferents àrees l’oportunitat als infants de fer un tast lingüístic, establint competències d'intercomprensió, veient l'arrel comú i com es poden entendre fàcilment."No es tracta, estrictament, d’aprendre-les totes", es puntualitza.

L’originalitat del mètode Euromania resideix en la seva dualitat. Es treballen les matèries amb l'ajut de suports redactats en les llengües romàniques. Per això es compta amb un material que consta de 20 dossiers per a l’aprenentatge multilingüe de les àrees de matemàtiques, història, ciències i tecnologia.

L’escola ha introduït , més a més, altres tipus d’actuacions. Una de les que més èxit ha tingut és l’explicació de contes i l’aprenentatge de cançons que ha ofert la Pilar Señís, mare de dos alumnes de l’escola. Una altra experiència interessant ha estat la gravació de poemes per part d'alumnes i familiars en diferents llengües romàniques (italià, portuguès, francès o romanès, entre d'altres).

La valoració del projecte per part del centre és molt positiva. “Els nens i les nenes descobreixen que aquestes llengües són alhora semblants i diferents, n’estudien similituds i discrepàncies, i veuen com poden comprendre-les amb facilitat”.

Mostrar formulari de contacte