Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Sant Climent de Coll de Nargó 'apadrina' el Museu dels Dinosaures

L'Escola Sant Climent de Coll de Nargó 'apadrina' el Museu dels Dinosaures

Els alumnes del centre escolar descobreixen el món dels dinosaures i la seva importància al municipi El projecte compta amb el suport de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

Escola Sant Climent de Coll de Nargó - Apadrinament 'Museu dels Dinosaures'
Escola Sant Climent de Coll de Nargó - Apadrinament 'Museu dels Dinosaures'
23/03/2015 17:55

L'Escola Sant Climent de Coll de Nargó ha endegat el curs escolar 2014-2015 el projecte 'Apadrinem el nostre patrimoni', centrat en el Museu dels Dinosaures, més conegut com a Dinosfera. L'elecció s'ha pres tenint en compte que el centre escolar es troba al costat de l'espai museístic i la població alturgellenca forma part de la Ruta dels Dinos, ja que disposa de diverses zones en les quals es poden trobar fòssils d'aquests animals i on es pot anar a observar-los.

Els nens i nenes del centre escolar duen a terme durant el curs diverses activitats per treballar el món dels dinosaures, conèixer el seu entorn actual i passat, adquirir nocions sobre paleontologia i geologia, a més de descobrir un mètode científic que faci exercitar el raonament, l'observació i la capacitat crítica.

Els professors involucrats en la iniciativa són Josefina Ubach, Gemma Torrent, Esther Castellà, Jordi Casas, a través de les àrees de llengua (català, castellà i anglès), medi, plàstica i música. El projecte compta amb la col.laboració de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Continguts i activitats variades

Els alumnes de cicle infantil estan descobrint les característiques generals dels dinosaures: què eren, on vivien, què menjaven, com es defensaven o com naixien. La idea principal és ensenyar als infants a diferenciar entre dinosaures herbívors i carnívors, anomenar diferents parts del cos d'aquestes bèsties, entendre la seva mida i identificar alguns d'aquests animals, a més d'esbrinar com van morir. Així mateix, el programa planteja mostrar als nens i nenes què fan els paleontòlegs, què és un fòssil i aprendre a fer-ne amb plastilina.

Les classes de primer, segon i tercer de Primària centren les seves activitats en repassar què és un fòssil, reconèixer-ne de diferents tipus i aprendre a elaborar-ne amb guix. Un altra de les àrees de treball se centra en la paleontologia, per saber com treballen els experts, així com diferenciar entre petjades i ous d'hervívors i carnívors. El projecte inclou introduir la classificació dels dinosaures, estudiar l'esquelet, ampliar la identificació dels dinosaures, conèixer vocabulari especialitzat i assistir a una conferència.

Pel que fa a quart, cinquè i sisè, estan aprenent alguns conceptes bàsics de geologia, a llegir mapes geològics, conèixer la flora i fauna de la zona en l'època dels dinosaures, aprofundir en el coneixement de l'esquelet d'aquests animals en comparació amb el dels humans, entre d'altres. També acabaran esbrinant com van morir els dinosaures i quins animals actuals són els seus descendents, a més d'explicar els conceptes apresos als companys i un públic familiar, així com assistir a una conferència sobre el tema.

 

Mostrar formulari de contacte