Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'espai d'art l'Aparador de la Seu mostra l'obra de Salvador Dordal

L'espai d'art l'Aparador de la Seu mostra l'obra de Salvador Dordal

L'exposició 'Jo sóc' es podrà veure a la plaça del Carme fins al 15 de novembre Les pintures de l'artista barceloní van rebre recentment un homenatge de moviment.0
Salvador Dordal
14/10/2011 10:30

Aquest divendres, 14 d'octubre, s'inaugurarà a les 20.00 hores a l'espai l'Aparador de la Seu d'Urgell l'exposició de Salvador Dordal 'Jo sóc'. La mostra, que es podrà veure fins al 15 de novembre, és "l'afirmació vital i artística" de l'autor, un tapisser barceloní dedicat plenament a expressar en la intimitat la seva visió del món a través del pinzell.

L'exposició recull els anys noranta, quan 'Jo sóc' tenia seixanta anys i un bagatge que li permetia retratar allò més quotidià des de l’experiència més simbòlica.

El traç pictòric de Dordal (Barcelona, 1932) és difícil de definir, ja que conté pinzellades de surrealisme, però també d'expressives i abstractes. Segons comenten els responsables de l'Aparador, "ens trobem davant d’una obra d’alt nivell i, sobretot, de molta sinceritat". Un altre punt especial que s'assenyala és "l’èmfasi a la figura i als cossos, amb un sublim fil irònic envers alguns tipus de situacions".

L’obra de Salvador Dordal és "tan excepcional com desconeguda", i per això, moviment.0 li va retre homenatge en la passada edició de Konventpuntzero celebrada a cal Rosal (Berguedà). Aquest va ser el primer cop que les obres de l'artista van poder veure's a Catalunya, ja que únicament s’havien exhibit a Nova York, per desig del propi autor.

L’obra del pintor es troba actualment en procés de catalogació i s'haurà d'agrupar temàticament, ja que Dordal s’obsessionava amb alguns temes, com ara les col•leccions de senyores, lavabos, vells, bicicletes, els qual desenvolupava i treballava extensament.

Mostrar formulari de contacte