L'Espai Ermengol inicia una nova edició de la Ruta de les Formatgeries
La primera sortida és aquest diumenge al matí a Mas d'Eroles, a Adrall. El calendari, amb una activitat cada mes, també inclou Serrat Gros, Baridà, Castell-llebre, L'Oliva, La Reula, Cal Parra i Cal Majuba
L'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell inicia aquest diumenge, 22 de maig, 'La Ruta de les formatgeries' amb la visita guiada a Mas d'Eroles d'Adrall.
La ruta començarà a les 10 del matí a l'Espai Ermengol, on els participants reben una breu explicació de la història del territori a través del formatge, poden veure un audiovisual sobre la història i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i se'ls convida a degustar productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) de Formatge i Mantega de l'Alt Urgell i Cerdanya. Tot seguit, en cotxes particulars, es traslladaran fins a Adrall per visitar la formatgeria de Mas d'Eroles.
L'Ajuntament de la Seu informa que la inscripció es gratuïta, però cal confirmar-la prèviament trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12), fins a les dues del migdia del dia abans de la sortida.
Properes sortides
Aquesta nova ruta consisteix en la visita a set formatgeries artesanes de l'Alt Urgell i una explotació ramadera, dins la ruta del Centenari de Cadí, que tindrà lloc des d'aquest mes de maig i fins al novembre. Així, cada mes se'n visitarà una amb l'objectiu de donar a conèixer tant el producte com els productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.
La següent ruta serà a la formatgeria artesana Serrat Gros, d'Ossera, el 26 de juny. Més endavant hi haurà sortides a la formatgeria artesana Baridà, de Bar (23 de juliol), Castell-llebre (21 d'agost), L'Oliva d'Oliana (18 de setembre), La Reula (23 d’octubre), la finca Cal Parra (20 de novembre) i, com a cloenda, Cal Majuba de la Seu d’Urgell, l'11 de desembre. Totes les activitats són en diumenge i estan incloses en el calendari de les Rutes Guiades a la Seu i Comarca.