Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell rep gairebé 4.000 visitants durant el 2022

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell rep gairebé 4.000 visitants durant el 2022

Augmenta en més d’un 50 per cent el nombre de persones que l'han visitat. Les xifres ja són les mateixes que en la prepandèmia
Espai Ermengol-Museu de la Ciutat
25/01/2023 17:25

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell ha tancat el 2022 amb un total de 3.935 visitants. Les persones que han visitat l'equipament museístic han participat en visites guiades, tallers, conferències, entre d’altres activitats pròpies o dutes a terme en col·laboració amb altres entitats.

En comparació amb les xifres de visitants de l’any 2021, en què es va comptabilitzar un total de 2.615 visites, l'espai museístic ha tingut un 50,5 per cent més de públic. Aquesta dada implica que l'any passat hi va haver 1.320 visitants més. El balanç gairebé iguala el de la prepandèmia, ja que el 2019 n'hi va haver 4.186.

El tinent d’alcalde de Cultura i regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, ha fet una bona valoració de les xifres del 2022, "tant des del punt de vista quantitatiu -per l'augment de visitants i participants- com pel paper que desenvolupa l'Espai Ermengol en la dinamització de l'activitat cultural lligada al patrimoni històric de la ciutat". Guàrdia ha subratllat la funció de l'equipament com a part promotora o col·laboradora en propostes amb molt interès, com exemple, el cicle Parlem d'Història o les visites al jaciment del pati de les Monges. I ha afegit: " Tot plegat ens esperona a seguir treballant en la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni cultural urgellenc”.

Activitats i cicles

De les 3.935 persones que van passar per l’Espai Ermengol durant l’any passat, 1.428 van visitar el museu, 1.311 van participar en alguna de les diverses activitats que van tenir lloc i 1.176 van assitir als cicles de xerrades divulgatives que s’hi han portat a terme. De les diferents activitats del 2022, l'espai museístic destaca el cicle Parlem de Formatge, amb 255 participants, i el cicle Parlem d’Història, amb 292 assistents.

Dues activitats més amb bona assistència van ser les visites al jaciment arqueològic del pati de Les Monges, amb 291 persones, i el cicle de xerrades Desenterrant el Passat, amb un total de 189 persones. Les Rutes a Peu per la Seu i comarca van sumar 110 persones.

 

Mostrar formulari de contacte