Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Espai Ermengol segueix amb les visites guiades 'Les muralles de la ciutat d'Urgell'

L'Espai Ermengol segueix amb les visites guiades 'Les muralles de la ciutat d'Urgell'

L'activitat, que tindrà lloc aquest dissabte, permet descobrir el jaciment arqueològic del pati de les Monges. Per assistir-hi cal inscriure's prèviament

Visites guiades a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat
Visites guiades a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat
09/08/2023 10:40

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat organitza aquest dissabte, a les sis de la tarda, la visita guiada 'Les muralles de la ciutat d'Urgell'. La proposta, que té com a objectiu donar valor al patrimoni històric i arqueològic del municipi de la Seu d'Urgell, es duu a terme un cop al mes. 

El recorregut de l'activitat inclou diferents punts i elements patrimonials del centre històric medieval, i finalitza al jaciment arqueològic descobert recentment al pati de les Monges. En aquest espai s'han localitzat diversos elements arqueològics que han aportat una valuosa informació sobre l’evolució urbanística i històrica de la Seu d'Urgell en els darrers 700 anys. Durant la darrera fase d'excavació s'ha fet la troballa de dos forns de terrissa que daten del segle XVI i s'ha descobert part de la torre cantonera de l'antiga muralla. 

L'Espai Ermengol oferirà noves visites guiades el dissabte 9 de setembre, també a les sis de la tarda, i dissabte 23 de setembre, a les quatre de la tarda. L'activitat té un cost de 2,5 euros per persona. Per participar-hi cal inscriure's prèviament.

'La ruta del formatge'

D'altra banda, dins de les propostes periòdiques de l’Espai Ermengol hi ha el cicle 'La ruta del formatge', un seguit de visites guiades per les diferents exposicions del museu urgellenc que expliquen la història del territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de l'Alt Urgell.

En aquest cas, aquesta activitat tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre, el dissabte 18 de novembre i els dissabtes 9 i 23 de desembre. Totes les visites guiades s'iniciaran a les cinc de la tarda i tenen un cost de 4,50 euros per persona.

Mostrar formulari de contacte