Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'esquiador urgellenc Jaume Pueyo, a l'equip estatal d'esquí de fons

L'esquiador urgellenc Jaume Pueyo, a l'equip estatal d'esquí de fons

Setze esportistes catalans han estat seleccionats per la RFEDI de cara a la temporada 2020-2021. La pretemporada ja ha començat al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sierra Nevada

Esportistes de la RFEDI (Foto: RFEDI)
Esportistes de la RFEDI (Foto: RFEDI)
26/06/2020 18:55

Un total de setze esportistes de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), entre els quals hi ha l'urgellenc Jaume Pueyo (CEFUC), formen part de l'estructura esportiva dels equips estatals de la temporada 2020-2021. Els seleccionats competiran en cinc disciplines, segons ha comunicat la RFEDI.

Pel que fa a l'esquí de fons, a més del fondista de la Seu - que es manté a l'equip B -, també hi serà Maria Iglesias (ANEC), que continuarà a l'equip C. En snowboard hi haurà els mateixos esportistes catalans de la darrera temporada, amb Queralt Castellet a l’equip A, Bernat Ribera i Marc Roure a l’equip C i Maria Hidalgo al grup de recuperació.

En relació amb l’esquí alpí, Albert Ortega ascendeix a l’equip A, on també hi serà Quim Salarich. També puja Mireia Vázquez, que passa de l’equip C al B, on es manté Alex Puente. Arrieta Rodríguez ascendeix a l’equip C, mentre que en el grup de recuperació hi serà Pat Miquel.

En freestyle skiing destaca la presència de Lucas Verdaguer en l’equip B. Finalment, en múixing la FCEH guanya presència amb el retorn a l’equip estatal de l’experimentada corredora catalana Olga Álvarez, que se suma als seus companys Víctor Carrasco i Lázaro Martínez.

Actuacions de seguiment

La RFEDI també ha presentat un grup d’esportistes que seran convocats en actuacions de seguiment. En aquest cas, més de la meitat dels representants (9 de 15) seran catalans. Concretament, en snowboard hi haurà Aina Gomariz (GNA), Nora Cornell (GNA), Sara Donés (CAEI), Oriol Filella (CAEI) i Antoni Toledo (BST), mentre que en esquí alpí s’inclouen Jana Suau (CAEI), Jordi Triulzi (LMCE) i Tomás Barata (CEVA), a més de Miquel Auladell (PEC) en esquí de fons.

El president de la FCEH, Òscar Cruz, s'ha mostrat satisfet del pes de la representació catalana a les estructures tècniques de la RFEDI. "És una demostració clara de la feina ben feta i del talent que els nostres clubs saben detectar i treballar en les diferents disciplines d'esports d’hivern”, ha declarat. I ha afegit: “Incrementem i enfortim la presència dels nostres esportistes en els equips d'esquí alpí i snowboard i mantenim els esportistes que ja teníem en les altres disciplines”.

Entrenaments

Cal destacar que els esportistes de la la RFEDI ja han iniciat la pretemporada 2020-21 al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sierra Nevada, tot i les condicions atípiques. El context global d'alerta davant de la COVID-19 obliga a seguir un protocol estricte de control i prevenció per evitar contagis.

Abans d'ingressar al CAR, tècnics i esportistes van ser sotmesos a un triple test COVID-19 (una prova PCR, un test serològic i un test ràpid). El protocol del centre granadí també va incloure una entrevista individualitzada per determinar contactes previs i compliment del confinament. Un cop obtinguda l'autorització i després de passar amb èxit les proves físiques, de fisioteràpia i reconeixement mèdic, tots els esportistes van rebre material de protecció.

Tots els integrants de la RFEDI es troben en habitacions individuals i estan obligats a l'ús de mascareta dins de les instal·lacions i en els viatges excepte quan realitzen l'activitat física.

Normes d'entrenament

Els entrenaments estan limitats a grups d'un màxim de 6 esportistes per cada tècnic. A més, tots ells segueixen normes clares de no compartir material entre ells, i en el cas d'haver de compartir, els tècnics responsables ho desinfecten. Per la seva banda, les sales d'entrenament de CAR (gimnàs i altres) tenen limitat el seu aforament i s'hi obliga a mantenir les distàncies de seguretat al seu interior. Pel que fa a l'activitat realitzada en exteriors (bicicleta i cursa a peu entre d'altres) el protocol només determina que es respecti una distància prudencial entre els esportistes.

El dimarts 23 de juny van arribar els primers esportistes a centre esportiu alt rendiment granadí i progressivament s'han anat incorporat tots els altres fins aquest dijous 25. Actualment, la delegació RFEDI està integrada per 15 esportistes d'alpí, fons i surf de neu i 5 tècnics, entre els que es troben un preparador físic i un responsable mèdic. Estaran al CAR fins al 2 de juliol.

Llistat d’esportistes de la FCEH als equips estatals

Esquí de Fons

Jaume Pueyo (CEFUC)

Maria Iglesias (ANEC)

 Snowboard

Queralt Castellet (CEMT)

Bernat Ribera (RAC)

Marc Roure (GRANUEC)

Maria Hidalgo (CEMT)

 Esquí Alpí

Quim Salarich (LMCE)

Albert Ortega (LMCE)

Alex Puente (CAEI)

Mireia Vázquez (GRANUEC)

Arrieta Rodríguez (CEVA)

Pat Miquel (CAEI)

 Freestyle Skiing

Lucas Verdaguer (SCOGE)

 Múixing

Victor Carrasco (AEM)

Lázaro Martínez (GOSCA)

Olga Álvarez (AEM)

Mostrar formulari de contacte