Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Estació Biològica del Pallars Jussà té signats 23 acords de custòdia

L'Estació Biològica del Pallars Jussà té signats 23 acords de custòdia

29/02/2012 14:03

L'Estació Biològica del Pallars Jussà té signats 23 acords de custòdia, en un total de 2.440 hectàrees. Als terrenys de custòdia, s'hi realitzen tasques de gestió i manteniment. Els convenis també permeten dur a terme projectes de conservació i dinamització d'un determinat espai.

Jordi Castilló, membre de l'Estació Biològica, ha explicat que actualment tenen vuit projectes de custòdia del territori (34%), dels quals tres es desenvolupen al municipi de Castell de Mur. També existeixen custòdies de patrimoni històric (16%) o urbà (16%), d'espècies amenaçades (16%), forestals (8%), geològiques (8%) i agràries (3%).

Pel que fa a l'acord per a la conservació d'una bassa de rec de l'horta medieval del barranc de Rius, al municipi de Castell de Mur, és un dels cinc projectes seleccionats en el marc del Projecte pilot d'implantació de models innovadors d'acords de custòdia d'elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social, promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori i finançat per la Fundación Biodiversidad.

Es tracta del primer acord de custòdia del territori de l'Estació Biològica del Pallars Jussà que s'ha inscrit com una càrrega al Registre de la Propietat.

Josep Castells, alcalde de Castell de Mur, ha explicat a l'ACN que signar acords de custòdia amb l'Estació Biològica li ha permès actuar sobre el patrimoni natural i cultural. Així mateix, ha afirmat que les primeres actuacions han estat de conservació però després "han permès augmentar l'oferta cultural i dinamitzar el municipi".

Mostrar formulari de contacte