Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Estat invertirà 15 milions d'euros en els regadius de Peramola, Bassella i Oliana

L'Estat invertirà 15 milions d'euros en els regadius de Peramola, Bassella i Oliana

El secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, i el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Bertran, han visitat aquest divendres la presa intermèdia de l’embassament d’Oliana El ministeri anuncia que el projecte de dic de cua de Rialb es troba en la darrera fase de tramitació

Pantà de Rialb, ple
Pantà de Rialb, ple
09/04/2010 18:30

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha anunciat la inversió de 15 milions d'euros per part del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) per executar les obres de la xarxa en alta de la futura transformació en regadiu dels municipis de Peramola, Bassella i Oliana. Per reafirmar aquest compromís el secretari d'Estat ha visitat aquesta tarda, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Jordi Bertran, l'embassament d'Oliana. Allà ha constatat el final de l'obra principal de la instal lació de la nova presa intermèdia, des d'on es serviran els cabals per als nous regadius de compensació per la construcció del pantà de Rialb.

La Generalitat de Catalunya serà l'encarregada de la realització de les xarxes de distribució i, en total, es veuran beneficiades 1.471 hectàrees.

Durant la visita a l’Alt Urgell, el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha informat, a més, d’importants avenços en la tramitació d'una altra de les obres principals de restitució per l'embassament de Rialb: la del dic de cua. L’expedient d’aquest projecte, que suposarà una inversió total de 37 milions d’euros, es troba, actualment, en la seva última fase de tramitació per part del MARM.

D'altra banda, els representants polítics han assistit per primera vegada a l'abocament de cabals a través del sobreeixidor del llavi fix de Rialb, ja que la infraestructura ha assolit aquest dijous la cota de nivell màxim, la 430. Aquest sobreeixidor és un dels principals òrgans de desguàs de la presa i és el que es troba a major alçada.

La maniobra tècnica, inclosa en la quarta fase de les proves de càrrega, obre la recta final de construcció de l’embassament. Després d'aquestes proves començarà l'últim desembassament controlat previst, que consistirà en passar d'aquesta cota màxima, la 430, a la cota 420,5. El desembassament es perllongarà durant 30 dies aproximadament i, tot seguit, es faran les anàlisi pertinents perquè la infraestructura pugui posar-se definitivament en explotació.

Aquesta infraestructura es va construir entre les comarques de la Noguera i l'Alt Urgell per a la regulació del riu Segre. El seu objectiu és atendre les demandes del Canal d'Urgell i el Canal Segarra-Garrigues, així com el manteniment de cabals ecològics i altres usos.

Mostrar formulari de contacte