Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Estat permetrà a partir de diumenge la sortida de fins a tres nens amb un adult

L'Estat permetrà a partir de diumenge la sortida de fins a tres nens amb un adult

Els passejos diaris no podran durar més d'una hora i se'ls permetrà córrer i fer exercici. Els menors de fins a 14 anys no es podran allunyar més d'un quilòmetre del seu domicili

Un nen durant el confinament (Foto d'arxiu/ACN)
Un nen durant el confinament (Foto d'arxiu/ACN)
23/04/2020 17:50

El govern espanyol permetrà que a partir de diumenge els menors de fins a 14 anys surtin a fer passejos de no més d'una hora al dia prop del seu domicili. No es podran allunyar més d'un quilòmetre de casa i hauran d'anar acompanyats d'un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. Tanmateix, no podran accedir a parcs o zones infantils.

La sortida diària s'haurà de fer entre les 9 i les 21 hores. Així ho han anunciat el vicepresident del govern espanyol i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dijous en la que han recomanat evitar les "hores punta".

Per la seva banda, el Govern català que les seves indicacions sobre el desconfinament infantil són "recomanacions" que, a més, es poden fer "compatibles" amb les de la Moncloa. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit durant la roda de premsa telemàtica diària que si les famílies surten amb els infants i adolescents per franges no hi ha d'haver "cap problema" entre les indicacions dels dos governs. Així mateix, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha opinat que la Moncloa "ha fet una rectificació acostant-se al treball que havia fet la Generalitat" sobre les sortides dels nens i adolescents, tot i que de moment no diferencien franges horàries per sortir en funció de l'edat. "Venen cap al nostre territori", ha insistit.

Budó ha insistit que, tot i que l'Estat no dicti franges horàries però la Generalitat sí, les famílies "poden fer cas de les recomanacions del Govern". La consellera ha subratllat que al final es tracta que els infants puguin sortir al carrer d'una manera "no massiva". Per la seva banda, i sobre les franges horàries, Vergés ha indicat que des del Govern es continuaran donant "recomanacions".

Sigui com sigui, Budó s'ha alegrat pel fet que el govern espanyol hagi "rectificat" i proposi ara abordar el desconfinament en funció de cada territori. La portaveu ha ofert a la Moncloa la "cooperació" de la Generalitat per treballar "plegats" per lluitar contra la pandèmia del coronavirus, tot i que ha reclamat a Pedro Sánchez que "escolti" i "no imposi les seves decisions". "Coordinació i no imposició ni uniformització", ha reblat.

 

Mostrar formulari de contacte