Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Estat suspèn la concessió de llicències per a la MAT del Pallars

L'Estat suspèn la concessió de llicències per a la MAT del Pallars

Els pressupostos del 2012 ja no contemplen noves instal·lacions elèctriques de molt alta tensió Els contraris a l'autopista elèctrica celebren la paralització del projecte
MAT Pallars - Protesta
12/04/2012 10:19

El Govern espanyol ha suspès la concessió de llicències d'insta·lacions elèctriques de transport, segons reflecteixen els pressupostos del 2012. Aquesta mesura complica la possibilitat que es construeixi la línia de molt alta tensió (MAT) Penalba-Isona, que ha de travessar el Pallars Jussà.

L'anunci ha estat molt ben rebut per la plataforma de veïns contrària a la MAT, que considera que és "una de les poques retallades positives" que pot haver fet el Govern central. El portaveu de l'entitat, Armand Simon, ha declarat a COM Ràdio que veu la marxa enrera com "una victòria" i espera que "si això no atura el projecte definitivament, sí que obligarà a paralitzar-lo novament".

En aquest sentit, l'empresa pública Red Eléctrica Española no ha confirmat encara la suspensió, però ha reconegut que es veurà obligada a replantejar el projecte i la planificació d'infraestructures.

El disseny i les característiques de la MAT han provocat un ampli rebuig dels alcaldes i els veïns del Pallars Jussà, pel seu impacte en el medi i pel risc de càncer que comporta el fet que algunes torres passin molt a prop de nuclis habitats. A més a més, des de la comarca recorden que ja contribueixen de sobres al desenvolupament energètic del país, amb set línies d'alta tensió travessant la zona i diverses instal·lacions hidroelèctriques.

Mostrar formulari de contacte