Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'eurovisiu Miki participarà en la 7a edició del Festival Canòlich Music

L'eurovisiu Miki participarà en la 7a edició del Festival Canòlich Music

També hi actuaran DJ Garden, DJ Nira, Cesc i el grup de gòspel Vocal Groove. L'esdeveniment, que tindrà lloc el 22 i 23 de novembre a Sant Julià de Lòria, comptarà amb la presència de joves de la Seu i Andorra

Presentació del Canòlich Music 2019 (Foto: Bisbat d'Urgell)
Presentació del Canòlich Music 2019 (Foto: Bisbat d'Urgell)
12/11/2019 18:55

La 7a edició del Canòlich Music canviarà enguany de format però mantindrà l’essència de les edicions anteriors: música i espiritualitat. Amb el lema “Atreveix-te. Sigues tu mateix” es vol fer reflexionar els participants sobre la influència de les xarxes socials en les seves vides, particularment, i en la societat, en general. L’esdeveniment tindrà lloc el 22 i 23 de novembre a Sant Julià de Lòria.

El Canòlich Music és un festival de música cristiana únic a Catalunya i Andorra, i dels pocs que hi ha a Espanya d'aquesta magnitud. El divendres 22 de novembre hi participaran, en horari lectiu, els alumnes de 1r i 2n d’ESO de les tres escoles confessionals d’Andorra i de l’Escola La Salle de la Seu d’Urgell. L’endemà, durant tot el dia i part de la nit, l'esdeveniment s'obrirà a tots els participants a partir de 3r d’ESO.

La proposta musical s'ha treballat de forma conjunta amb el Consell de Joves del Canòlich Music, un espai de participació en què el jovent ha pogut fer aportacions i dissenyar el programa d'activitats. Entre els convidats hi ha l'artista andorrà DJ Garden, la DJ Nira -que va cloure l’edició de l’any passat- i Cesc, vocalista del grup guanyador de la primera edició del “Dóna’t a conèixer” -el concurs de joves promeses del Canòlich Music- i que ha passat pel programa Factor X. Tanmateix, la gran incorporació per a aquesta edició serà la participació del mediàtic Miki Núñez, més conegut com Miki.

L’amistat i la col·laboració entre Cesc i Miki ha fet que els dos músics hagin decidit ser presents al festival andorrà. Miki es va donar a conèixer quan va participar en el concurs Operación Triunfo 2018 i va representar posteriorment Espanya al Festival d'Eurovisió 2019 amb la cançó La venda. El 13 de setembre de 2019 va crear el seu primer disc en solitari, Amuza (que significa "diversió" en esperanto). El disc es va esgotar a Catalunya només en una setmana.

Els concerts tindran lloc al Centre Esportiu divendres a la tarda i dissabte a la nit. La música tindrà també un pes important en l’eucaristia de dissabte a la tarda, ja que es recupera l’esperit gòspel amb el grup català Vocal Groove, que actuarà a la renovada església parroquial de Sant Julià de Lòria.

Reflexions sobre les xarxes socials

Tant divendres com dissabte al matí els participants podran posar-se a prova en l’escape town, que els farà reflexionar sobre l’ús i abús de les xarxes socials a través d’un recorregut que els portarà a visitar diferents espais de Sant Julià de Lòria. Dissabte a la tarda també podran prendre part en diversos tallers relacionats amb la música, la fe i la solidaritat. Aquestes activitats es faran al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

Setena edició

El Festival Canòlich Músic va néixer fa set anys de la iniciativa d'un grup de joves monitors vinculats a la Delegació d'Ensenyament i de Joventut del Bisbat d'Urgell, i va trobar en la parròquia de Sant Julià de Lòria un espai on desenvolupar-se, amb el suport del Comú de Sant Julià, del Govern d'Andorra i de diverses empreses i particulars. La proposta es divulga essencialment a través de les escoles, els mestres i els animadors que estan interessats en desenvolupar la dimensió espiritual dels joves.

El jovent que hi assisteix, des de diverses àrees geogràfiques i especialment des del Bisbat d’Urgell, viatgen amb els seus monitors i professors a Sant Julià de Lòria i tenen l’oportunitat de compartir espais, tallers, concerts i sobretot experiències concretes, com una pregària col·lectiva.

L’edició d’enguany ha estat coordinada pel delegat episcopal d’Ensenyament, mossèn Pepe Chisvert, conjuntament amb l’equip organitzador i el Consell de Joves. Hi continuen donant suport un bon nombre de voluntaris, que gestionen l'organització dels espais, els àpats, els tallers, l'atenció als grups i les activitats. També es rep una important col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria.

Mostrar formulari de contacte