Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'exalcalde de Coll de Nargó és absolt de delicte urbanístic

L'exalcalde de Coll de Nargó és absolt de delicte urbanístic

Duró i quatre regidors més havien estat imputats per la construcció d'un edifici La jutgessa resol que no hi va haver intenció delictiva a l'autoritzar l'obra
Coll de Nargó - Edifici aturat (Novembre 2009)
11/12/2009 09:48

El jutjat penal número 3 de Lleida ha absolt l'exalcalde de Coll de Nargó, Josep Miquel Duró, i quatre regidors més d'un delicte contra l'ordenació del territori pel qual l'havia acusat el Ministeri Fiscal. La magistrada ha considerat que els acusats, que s'enfrontaven a una pena d'un any i tres meses de presó i vuit d'inhabilitació per a ocupacions i càrrecs públics, "no són responsables penalment" de la construcció de l'edifici motiu de la polèmica.

Segons manifesta la jutgessa, tot i que l'autorització atorgada pel plenari hauria pogut ser contrària a dret "no es pot concloure que l'actuació dels acusats constitueixi una il.legalitat patent i clamorosa" en no quedar provat que hi hagués intenció delictiva. La sentència també al.lega que l'informe de l'arquitecte municipal hauria pogut induir a confusió, ja que informava favorablement de la construcció d'un immoble de només dues plantes, però considerava 'viable' la construcció de la resta de l'edifici (tercera planta i golfes) si així ho contemplava el POUM municipal (actualment en tràmit).

L'edifici polèmic és un bloc de 65 habitatges que es va autoritzar el 2005 per a tres plantes i golfes, en contra la planificació urbanística vigent. Els acusats van defensar durant el judici que van actuar sense coneixement de cap il.legalitat.

Mostrar formulari de contacte