Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'exposició 'Català, llengua d'Europa', a la Seu d'Urgell

L'exposició 'Català, llengua d'Europa', a la Seu d'Urgell

Es podrà visitar al vestíbul del Consell Comarcal fins al dia 15 de juliol. La mostra consta de 12 plafons explicatius, en què es pot veure quina és la situació de la llengua dins de diferents àmbits
Exposició 'Català, llengua d'Europa' al Consell Comarcal de l'Alt Urgell
02/07/2015 10:15

Durant quinze dies, de l'1 al 15 de juliol, de 9 a 14 hores, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell acull l'exposició itinerant "Català, llengua d'Europa". El Servei de Català de l’Alt Urgell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha promogut aquesta exposició, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada a través dels Serveis Territorials de Cultura de de la Generalitat a Lleida.

L'exposició consta de 12 plafons explicatius bilingües en català i anglès, en els quals s'exposa la situació de la llengua dins de diferents àmbits. S'hi poden veure les dades de la posició que ocupa amb relació a les altres llengües d'Europa segons el nombre de parlants o la presència que té dins d'àmbits tan diversos com l'ensenyament, els mitjans de comunicació, la cultura, el comerç i l'empresa, el món digital o l'esport.

La mostra pretén explicar, a tothom qui vulgui saber una mica més de la presència i la força del català en la nostra societat, la vitalitat que té el català "com a llengua d'Europa, moderna i amb projecció internacional". A més, hi destaquen dades com per exemple que és una llengua que s'ensenya a 150 universitats o que és molt present en el món digital.

L’exposició coincideix amb la celebració del Correllengua, que tindrà lloc aquest dissabte, 4 de juliol.

Mostrar formulari de contacte