Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'exposició de l'Espai Ermengol sobre natura de l'Alt Urgell incorpora material didàctic

L'exposició de l'Espai Ermengol sobre natura de l'Alt Urgell incorpora material didàctic

S'han editat 5.000 llibrets amb tres tipus de continguts, per a alumnes de primària, de secundària i de batxillerat i cicles formatius. Es vol reforçar així l'atractiu de les visites al medi local per a grups escolars
Presentació de material didàctic sobre natura de l'Alt Urgell
20/11/2015 17:55

L'exposició permanent de l'Espai Ermengol 'Natura de l'Alt Urgell: patrimoni i recurs' disposa des d'ara de material pedagògic per a grups que visitin la Seu. L'edició, que està pensada expressament per a centres escolars o de colònies, l'han presentada l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; la regidora de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, i el representant de l'empresa urgellenca Aubèrria, Jordi Dalmau, resposable de la mostra.

Batalla ha manifestat que “tant aquesta exposició com el material pedagògic s'emmarca en l'objectiu de l'Espai Ermengol de difondre el patrimoni i promoure la cultura i el turisme de l'Alt Urgell”. L'alcalde hi ha afegit que amb aquest material pedagògic la mostra esdevé “un espai interactiu i d'aprenentatge, tot potenciant l'ecoturisme, apropant-se no només als alumnes de les escoles de la Seu i comarca sinó també a estudiants d'arreu del país i del Principat d'Andorra, per donar-los a conèixer aquest entorn natural”.

Mireia Font ha detallat que s'ha enviat una carta a tots els centres de recursos del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, per tal que les escoles d'arreu del país coneguin aquesta exposició i puguin fer servir tot aquest material pedagògic.

El material pedagògic s'adreça a alumnes d'educació infantil, educació primària, ESO i batxillerat i cicles formatius que sol·licitin fer l'activitat guiada. Per a cada grup d'edat s'han fixat uns objectius concrets. Jordi Dalmau subratlla que els llibrets s'han elaborat "a través d'un llenguatge entenedor, amb continguts bàsics, amb molta imatge i fotografia, ja que és molt important que als nens i joves els hi entri pels ulls”.

El conte 'El tronc pelut'

Els més xics disposen del conte escrit expressament per aquesta exposició, 'El tronc perdut', el protagonista del qual és un mussol pirinenc, i d'uns peluixos de fauna autòctona. Als alumnes de primària se'ls ofereix 'El meu primer catàleg de la comarca de l'Alt Urgell', per identificar espècies significatives de la natura de la comarca, a les quals se'ls atribueix algun "superpoder" rellevant perquè es quedi a la memòria dels infants.

Els alumnes de l'ESO se'ls farà conscients, amb el llibret 'Els guardians de la natura de l'Alt Urgell', de la importància de gestionar el medi natural. Finalment, als alumnes més grans se'ls convida a reflexionar sobre l'oportunitat i responsabilitat d'aprofitar el patrimoni amb el material 'Els hereus de la natura de l'Alt Urgell'.

En total s'han editat 5.000 exemplars: 2.000 contes per als més petits i 1.000 llibrets per als alumnes de primària, 1.000 pels de secundària i 1.000 mes per a batxillerat i cicles formatius. En cas que hi hagi una bona resposta dels grups escolars, no es descarta fer-ne noves edicions.

L'exposició 'Natura de l'Alt Urgell: patrimoni i recurs' consta de tres plafons de gran format, una taula d'orientació interpretativa i un monitor tàctil per a l'aprofundiment dels continguts. El primer plafó tracta sobre la diversitat del patrimoni natural a la comarca. El segon està dedicat als espais naturals protegits de l'Alt Urgell, i el tercer versa sobre l'aprofitament turístic del medi natural.

 

Mostrar formulari de contacte