Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'exposició 'Herois i superherois', de Pep Benavent, arriba a la Seu d'Urgell

L'exposició 'Herois i superherois', de Pep Benavent, arriba a la Seu d'Urgell

La mostra aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 fins el 1988 de la col·lecció del cinèfil i col·leccionista urgellenc
Cartell de l'exposició 'Herois i superherois', de Pep Benavent
02/08/2019 17:40

La Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell acollirà, del 6 al 31 d'agost, l'exposició 'Herois i Superherois', del col·leccionisa urgellenc Josep Benavent. La mostra aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 (Joe Palooka) fins el 1988 (Tank Girl) de la col·lecció cinematogràfica i documental del cinèfil i col·leccionista de la Seu d'Urgell.

La mostra vol donar a conèixer la mitologia del còmic a través d’una exhibició que no només és de gran actualitat, sinó que també és una mostra d’un art contemporani amb alts valors intrínsecs. La mostra ofereix la possibilitat d’accedir a un material de personatges imaginaris molt populars que comprèn l’evolució d’aquests en el temps i a través d’innumerables països i llengües. A través de pòsters, sundays (pàgines dominicals), stills (fotogrames), lobby cards (imatges de cartellera), pressbooks (material promocional) i còmics, podrem conèixer dos mons, el del cinèfil i el de l’amant del còmic, que es donen la mà.

L'exposició s’inaugurarà el mateix dimarts 6 d’agost, a les 20 hores. El mateix dia, a les 10 del matí, els nens i nenes que participen al casal municipal d’estiu seran els primers en visitar aquest treball. Val a dir també que al voltant d’aquesta exposició hi haurà d’altres activitats paral·leles que es portaran a terme a través de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

El material d’aquesta exposició integra la col·lecció cinematogràfica i documental del cinèfil i col·leccionista alturgellenc Josep Benavent i el seu origen es remunta al període corresponent a la seva infantesa durant la dècada de 1950 de forma ininterrompuda fins a l’actualitat. La mostra aplega 310 peces de material de 29 personatges creats entre 1930 (Joe Palooka) fins al 1988 (Tank Girl).

Des de l’any 2013, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell (ACAU) col·labora regularment en la difusió de la col·lecció de Josep Benavent a través de l’organització d’exposicions i activitats didàctiques, fonamentalment, però també amb conferències i presentacions de publicacions. En el seu conjunt, al llarg d’aquests darrers sis anys, han estat més de 15 activitats de mig i gran format organitzades tant en solitari com, especialment, en col·laboració amb altres institucions culturals. La col·laboració forma part de l’interès per part de l’Arxiu en donar a conèixer la funció i el paper dels arxius a la societat entenent el cinema i el còmic com expressions de primer ordre en el camp de la cultura.

En el cas concret d’aquesta exposició, Herois i superherois organitzada conjuntament amb el Museu del Tabac, l’ACAU ha participat en la sistematització dels continguts així com en el suport logístic d’una part important de l’estructura expositiva. Un treball conjunt d’ambdues institucions, gràcies a la generositat i coneixement del col·leccionista, que recull la mostra més important de còmic i cinema sobre el particular realitzada mai a Andorra i Catalunya i, molt probablement, també a Espanya.

 

 

Mostrar formulari de contacte