Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'historiador Oliver Vergés imparteix el curs 'El comtat d'Urgell a l'any mil'

L'historiador Oliver Vergés imparteix el curs 'El comtat d'Urgell a l'any mil'

La formació es duu a terme aquest mes de juny a través d'Internet. Les classes estan reconegudes amb un certificat d'aprofitament expedit per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i la plataforma Aulae

17/06/2015 11:30

La plataforma de cursos virtuals Aulae.es ofereix des d'aquest mes de juny un curs online de 25 hores sobre 'El comtat d'Urgell a l'any mil'. El curs està impartit per l'historiador Oliver Vergés, membre de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i col.laborador de RàdioSeu, a través del programa 'A les portes de Troia'. La formació està reconeguda amb un certificat d'aprofitament expedit per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i la plataforma Aulae.

'El comtat d'Urgell a l’any mil' és un curs online d’història de caràcter introductori sobre el comtat d’Urgell a finals del segle X i a principis de l’XI. La proposta formativa té per objectiu explicar la història d’Urgell durant aquest període, tot exposant els fets i processos més importants que s’hi van desenvolupar, sobretot, en els anys del comte Ermengol I i el bisbe Sal·la (980 – 1010).

En aquest sentit, la docència ofereix les claus per conèixer com era el territori urgellenc fa mil anys, quines eren les dinàmiques econòmiques i demogràfiques i quines eren les formes de propietat i poblament. D’altra banda, i centrant-se més en el relat històric, les classes pretenen explicar el procés d’obertura urgellenca cap a Roma, Còrdova i el migdia francès, quina era la realitat del poder comtal en aquells anys i com el territori va passar de la defensa a l’atac, a partir de l’any mil, respecte els seus veïns musulmans del sud.

Acostament a la història medieval de Catalunya

"El curs és ideal per apropar-se a la història medieval de Catalunya, dels Pirineus i de la península Ibèrica d’una manera amena i didàctica però sense renunciar al rigor en el discurs històric", s'explica en la presentació. Es tracta, per tant, d’una proposta que pot interessar tant a persones que no tenen un carrera professional en el camp de la història com a historiadors i/o investigadors que vulguin acostar-se a la història, relativament desconeguda i poc tractada, del món urgellenc a l’any mil. El curs està compost per un total de cinc temes, un de caràcter introductori i quatre d’específics.

La docència es desenvolupa mitjançant l’explicació de cada tema, una classe en vídeo d’uns vint minuts per tema i una presentació de caràcter esquemàtic. A més, el curs el complementen un seguit de materials (articles divulgatius, articles específics, podcasts radiofònics, etc.) que poden servir a l’alumne per aprofundir en la temàtica.

Mostrar formulari de contacte