Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Hospital de Cerdanya demana evitar desplaçaments i recorda que les mesures de prevenció no són unes "vacances"

L'Hospital de Cerdanya demana evitar desplaçaments i recorda que les mesures de prevenció no són unes "vacances"

El centre mèdic cerdà remarca a segons residents i visitants que el seu nombre d'habitacions d'aïllament té un límit, i aconsella restringir l'activitat social. El complex ha dissenyat un circuit diferenciat per a casos sospitosos
Entrada de l'Hospital de Cerdanya (ACN)
13/03/2020 18:05

L'Hospital de Cerdanya ha fet una crida aquest divendres a evitar desplaçaments i restringir la vida social, per tal que els punts de contagi no s'estenguin. El seu director, Francesc Bonet, s'ha mostrat contundent i ha assegurat que "no està bé que gent de Barcelona vingui cap aquí, o gent de Manresa vagi cap allà", i adverteix que les mesures preventives per l'evolució del coronavirus no es poden veure per part de la població "com una oportunitat de fer vacances".

Des del centre mèdic han recordat que l'edifici compta amb sis habitacions individuals, les quals es poden doblar, per si cal aplicar mesures d'aïllament a algun dels pacients, però que aquesta previsió no està pensada per a un augment de població flotant, com pot passar si molts segons residents o visitants obvien la recomanació de quedar-se a casa i opten per venir al Pirineu. També s'han organitzat uns circuits específics per moure aquelles persones que siguin sospitoses de tenir el virus, diferenciats dels que utilitzen la resta d'usuaris.

Bonet ha explicat que els professionals sanitaris s'han dividit en dos equips paral·lels, un dels quals s'encarrega de les persones que siguin sospitoses d'haver-se infectat pel virus i un altre destinat a la resta de pacients. D'aquesta manera, es volen evitar els contactes entre ells i minimitzar els riscos de contagi. A més, ha insistit en dir que els casos de coronavirus que requereixen d'ingrés hospitalari no arriben, en termes generals, al 10% i que, en cas que hi hagi un malalt crític, aquest es podrà derivar a d'altres centres a través de l'heliport.

Crida a protegir la gent més vulnerable

El director de l'Hospital de Cerdanya ha fet una crida a protegir aquelles persones que siguin més vulnerables davant el coronavirus i ha instat a utilitzar l'atenció telefònica i els centres d'atenció primària de forma més preliminar, ja que, ha dit, cal "reservar l'hospital per situacions crítiques". Finalment, ha conclòs assegurant que disposen dels recursos necessaris per poder fer front a la situació i que els professionals de la salut estan "pendents" davant una eventual necessitat de reforçar equips.

Mostrar formulari de contacte