L'Hospital de la Seu trasllada a Doctor Peiró el camió de ressonàncies
Els usuaris disposaran a la nova ubicació d’una sala d’espera El gerent del Sant Hospital, Jordi Riba, presenta l'agenda d'objectius del 2009
La ubicació del camió de les ressonàncies que atén els usuaris del Sant Hospital canvia a partir d’aquest dimecres, dia 22 d’abril. El servei mèdic s'oferirà des d'ara al pàrquing del Doctor Peiró, i no a la plaça Joan Sansa. Segons ha explicat el gerent del Sant Hospital, Jordi Riba, l’objectiu de la iniciativa és "millorar la comoditat dels usuaris i les condicions d’espera de pacients i familiars". Al nou espai s’hi ha habilitat una sala d’espera climatitzada.
El camió de les ressonàncies duu a terme més de 700 atencions al llarg de l'any, amb una mitjana de 55 proves mensuals. La visita quinzenal d'aquest vehicle especialitzat va instaurar-se fa més de dos anys.
La novetat en els serveis que ofereix el Sant Hospital de la Seu d’Urgell s’ha donat a conèixer avui en una roda de premsa, en la qual s’ha fet balanç de l’activitat del Sant Hospital des del 2006. En aquest punt Riba ha afirmat “que s’apropa el moment que l’usuari del centre alturgellenc comenci a notar millores, després d’una situació difícil que s’havia anat adreçant feia temps, però que s’havia de consolidar”. El gerent ha volgut agraïr el suport del Patronat i els treballadors, "i la feina feta per afrontar el futur". Alhora, també ha reconegut l’esforç del departament de Salut per fer realitat els objectius de millora, “sense obviar que el Sant Hospital té unes limitacions, ja que dóna servei a un territori amb tan sols 23.000 persones".
El centre mèdic té un índex d'ocupació del 63,46%, la pressió d'urgències és del 72,16%, l'estada mitjana d'hospitalització és de 4,77 dies i la relació entre segones i primeres visites és d'1,4. El bloc quirúrgic té un 65,54% d'ocupació i un 85,06 de rendiment. Els últims anys s'hi ha fet una inversió de 3,4 milions d'euros en les obres al bloc quirúrgic i instal.lacions diverses, a més de millores d'equipament i en el confort.
El Sant Hospital es marca com a objectiu per enguany millorar l’atenció a l’usuari, amb canvis en l'accessibilitat, la informació i la comoditat. Així mateix, el gerent destaca la importància de definir el model hospitalari i les seves necessitats, amb els plans de formació i el tipus d'aliances amb altres centres. Un altra qüestió que s'inclou en l'agenda 2009 és l'execució òptima de la gestió (amb el compliment pressupostari i les inversions previstes), a més de la finalització les obres de radiologia i urgències. El pla afegeix la reforma del servei d’admissions. Per últim, entre els objectius d’enguany s’espera definir protocols assistencials, crear una unitat de detecció precoç de càncer de mama i un servei de radiologia a Oliana.
El Pla Funcional de la Fundació Sant Hospital contempla per enguany una inversió de 3,4 milions d'euros en actuacions diverses, com la creació d'un nucli de radiodiagnosi i un nucli d'ecografia. A l'àrea de diagnòstic de la imatge també hi haurà un nou aparell de radiologia telecomandada, una sala de radiologia convencional i un TAC. S'hi implantarà un sistema de connexió per a la transmissió d'imatges i la seva possible consulta per equips especialitzats les 24 hores al dia.
Pel que fa a l'àrea d'urgències, es preveu augmentar la superfície actual, i adaptar els espais perquè puguin atendre còmodament fins a 20.000 urgències anuals, millorant-se les condicions d'espera dels familiars, els espais d'atenció als malalts i els de treball del personal.
En relació amb el Servei d'Admissions, s'hi vol millorar l'espai d'acollida al públic, per tal de reduir el temps d'espera i facilitar els treballs de programació i recollida de dades. Està prevista per atendre còmodament un flux de fins a 75.000 persones l'any.