Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Hospital del Pallars adaptarà els horaris per als pacients dels nuclis més aïllats

L'Hospital del Pallars adaptarà els horaris per als pacients dels nuclis més aïllats

El Parlament aprova una moció de CiU perquè es coordini les consultes amb el transport públic

09/10/2008 17:40

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta de resolució de CiU perquè l'Hospital del Pallars, a Tremp, prioritzi els pacients de pobles més aïllats en l'horari de matí. La demanda ve motivada per l'escassa oferta de transport públic de la concessionària ALSA, que condiciona els veïns d'alguns nuclis per concertar les hores de visita.

El text l'havia presentat el diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, i ha estat defensat per Marta Alòs. També es tindrà en compte els nuclis aïllats al programar "proves complementàries que se’n deriven de les consul­tes".

L’Hospital del Pallars, inaugurat el 17 d’abril de 1993, dóna servei tant al Pallars Jussà com al Sobirà. Tal com ha explicat Alòs, “és ben conegut, i admès fins i tot per la Direcció Gene­ral de Transports, que el Pallars Sobirà pateix un notable dèficit de transports públics, tant pel que fa a la mobilitat interna dins el territori com a les connexions amb Tremp, Llei­da i Barcelona”. A més, Alòs ha assenyalat que “les tarifes tenen preus abusius, especialment els de l’empresa ALSA, i les freqüències són veritablement baixes i més dignes de la Catalunya rural dels anys 70 del segle pas­sat que dels moments actuals, amb un elevat percentatge de gent gran i una població d’immigrants que s’ha incre­mentat notablement durant els darrers 10 anys”.

Per aquesta raó CiU presentada aquesta iniciativa que, finalment, ha estat aprovada amb una esmena del Tripartit. Hores d’ara, existeixen “queixes reiterades de diversos pacients, que no han pogut acabar la seva visita a l’especialista a les hores marcades per al viatge de tornada”.

Diverses poblacions del Pallars Sobirà es troben a 1 hora i 15 minuts de l’Hospital Els dies feiners, un autobús de transport públic de viat­gers surt d’Esterri d’Àneu a les 5.30 del matí o de Va­lència d’Àneu a les 7.30 hores, segueix tots els pobles i viles del fons de la vall de la Noguera Pallaresa i arriben a Tremp a les 6.51 o a les 8.54 respectivament. També hi ha la possibilitat de baixar a les 13.40 a l’estiu o a les 14.30 des de la tardor a la primavera. La tornada es pot fer des de Tremp a les 11.24, a les 14.00 o a les 18.13.

Mostrar formulari de contacte