Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Hospital Transfronterer té com a repte que l'Alta Cerdanya se'l faci seu

L'Hospital Transfronterer té com a repte que l'Alta Cerdanya se'l faci seu

28/11/2009 11:21

El gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, Joan Victorià Peralta, ha expressat aquest divendres a Puigcerdà que el repte més gran que haurà d'assumir el futur Hospital Transfronterer serà que els ciutadans de l'Alta Cerdanya, a la Catalunya del Nord, el sentin com a propi. Aquestes declaracions han tingut lloc en el marc de la tercera Trobada de la Cooperació Territorial Europea. Segons informa l'ACN, l'hospital té la seva estructura gairebé alçada del tot i està previst que entri en funcionament cap a principis del 20012, tot i que les expectatives estan posades en el fet que el servei d'urgències estigui llest a principis del 2011, per donar servei al Campionat del món d'esquí de taula de la Molina.

La tercera Trobada de la Cooperació Territorial Europea. que enguany s'ha celebrat a Puigcerdà ha tractat sobre la salut en l'Espai Català Transfronterer. Han compartit ponències amb Victorià Peralta; l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; el Gerent de la Fundació Hospital Transfronterer de la Cerdanya, Jordi Boix i el batlle de Bourg-Madame, Jean-Jacques Fortuny.

Victorià Peralta ha afegit que per tal de superar aquest repte s'incidirà molt en la formació del personal sanitari pel que fa a llengua i cultura franceses. El representant de la sanitat catalana ha explicat que per tal d'arribar a acords entre dos estats heterogenis en quant a serveis sanitaris, els tècnics encarregats de tirar el projecte endavant fan esforços constants per arribar al consens, però que ho estan aconseguint amb un grau important de generositat per ambdues bandes, i que sense aquest esforç seria inviable el projecte.

L'Hospital Transfronterer haurà de donar servei a 30.000 ciutadans d'ambdues bandes de la frontera, a més els turistes que visiten la Cerdanya. L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha explicat que les obres van a bon ritme i ha lamentat que finalment no s'hagi pogut agafar l'electricitat de la companyia francesa per qüestions burocràtiques. Segons Planella la diferència de pressupost entre la companyia catalana i la francesa és de gairebé 4MEUR. Finalment però, desprès de dos anys d'esforços en aquest sentit i per no encallar el projecte, s'ha firmat el conveni amb FECSA. Per aquest motiu Planella ha lamentat que 'encara la força dels estats pesa molt a l'hora de fer coses transfronteres'.

Mostrar formulari de contacte