Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'hostaleria de l'Alt Urgell demana poder reobrir els locals el més aviat possible per mantenir l'activitat

L'hostaleria de l'Alt Urgell demana poder reobrir els locals el més aviat possible per mantenir l'activitat

El gremi advoca per un tracte diferenciat cap a les zones amb menys densitat i defensa que la gran majoria d'associats compleixen els requisits per evitar contagis. El sector confia a recuperar la normalitat els propers dies
La Seu d'Urgell
23/10/2020 18:55

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell considera necessari que bars i restaurants puguin tornar a rebre clients com més aviat millor per poder mantenir l'activitat. En una entrevista a RàdioSeu, el president del gremi, Miquel Àngel Sánchez, ha advertit que per a alguns establiments en depèn la viabilitat i que, si s'allarga molt més la limitació d'accés als locals, alguns ja no podran recuperar la normalitat i ser viables econòmicament. Tot i això, Sánchez ha animat els associats a “no perdre l’esperança" i confia que al final d’aquest mes podran tornar a la normalitat.

El representant dels hotelers i restauradors locals ha dit que el sector està "tocat" i que aquests dies "cadascú pren les mesures que pot", perquè la prioritat és aguantar la situació actual. Alguns negocis s'han beneficiat de rebaixes en el lloguer per part dels propietaris, però tot i això "hi segueix havent despeses i no hi ha ingressos, i aquest és el problema principal". Per això, indica que el sector, a banda de demanar ajuts per superar aquesta situació temporal, també demana que aquests ajuts arribin als destinataris de manera "àgil", perquè en cas contrari "quan els ajuts arribin, alguns potser ja no hi seran a temps".

Pel costat positiu, Miquel Àngel Sánchez ha afirmat que l'estiu "ha estat bo, pel que s'esperava". Tant a nivell econòmic com perquè, assegura, el sector va demostrar que pot treballar tot respectant les noves mesures de seguretat. Pel que fa a les queixes pels incompliments d'alguns bars i restaurants, l'associació considera que aquests casos són molt minoritaris i defensa que "l’hostaleria no és un focus de virus i s’estan fent les coses bé", com també que "hi ha hagut molt pocs brots en el sector". Sánchez considera que "els problemes principals són sobretot a la nit, no durant el dia", i que "si la gent guarda les distàncies i s’aplica el sentit comú, no hi hauria d’haver problemes". Per tot plegat, demana "que no es posi tothom al mateix sac", perquè creu que en les actuals restriccions "estan pagant justos per pecadors".

En aquesta mateixa línia, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell demana a les administracions que també facin un tractament diferenciat a nivell geogràfic, perquè entenen que "a l’Alt Urgell i al Pirineu, no hi ha la mateixa problemàtica que en ciutats molt més grans" pel que fa a la densitat de població o al risc d'aglomeracions de gent.

Responsabilitat per part de tothom

Miquel Àngel Sánchez conclou que "cal responsabilitat social per totes les bandes" i hi inclou els mateixos empresaris, quan afirma que "també hem de ser responsables, lògics i conseqüents, i si s’aplica això, tots tindrem més activitat".

Finalment, pel que fa a la campanya d'hivern, l'hoteler urgellenc creu que en el context actual "fer previsions és molt complicat" perquè ara mateix, a nivell d’allotjament, pràcticament no reben turistes i treballen "en el dia a dia", amb empleats d’empreses i entitats que vénen a treballar, com poden ser comercials, operaris o equips esportius. Sánchez creu que "si el virus ens respecta" poden tenir una bona campanya de Nadal i confia que es puguin fer activitats del Món Màgic. En aquest sentit, el gremi reconeix que no tenir enguany ni la Festa Major ni la Fira els ha afectat, i reblen que ara la prioritat absoluta és "anar tirant endavant".

Mostrar formulari de contacte