Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Licitades diverses obres de millora a la xarxa viària d'Andorra

Licitades diverses obres de millora a la xarxa viària d'Andorra

Els treballs inclouen l'eixamplament de la CG3 i la CG%, a més d'actuacions a Canòlich i Montaup
Roda de premsa del Govern d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
11/02/2021 13:13

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació de diverses obres de millora a la xarxa viària del país.

En primer lloc, l’Executiu treu a concurs els treballs de la fase 2 d’eixamplament i rectificació de la CG3 entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la CS d’Anyós. Aquest projecte dóna continuïtat a l’obra que es preveu acabar en poques setmanes relativa a la fase 1, especialment donant continuïtat a la voravia del costat de la muntanya. El projecte deixa un tram d’uns 100 metres eixamplat a l’amplada del Pla sectorial de carreteres generals, guanyant uns 4 metres per cada costat de la via. La secció de carretera quedarà amb la voravia del costat esquerre (muntanya) acabada definitivament, 3 carrils de circulació i un voral bici en sentit ascendent.

El concurs és de caràcter nacional, modalitat ordinària i de procediment obert. El termini previst per l’execució de les obres és de 12 mesos. Les ofertes es poden presentar en sobre tancat fins al 17 de març del 2021.

La sessió de Consell de Ministres també ha permès l’aprovació de la fase 1 dels  treballs per a l’eixamplament i rectificació de la CG5 a l’entrada d’Arinsal, més concretament del punt quilomètric 0+050 al 0+370. L’objectiu d’aquesta primera fase és rectificar el revolt situat a l’altura del punt quilomètric 0+260, que ha de guanyar espai cap al talús del riu. Actualment la zona compresa entre Erts i Arinsal té una amplada reduïda i algun revolt de radi força reduït.

El concurs públic és de caràcter nacional, modalitat ordinària i de procediment obert. El termini previst per l’execució de les obres és de 6 mesos. Les ofertes han de presentar-se en sobre tancat abans del 17 de març del 2021.

Actuacions a Canòlich i Montaup

Aquest mateix dimecres el Govern també ha licitat les obres de millora de la CS-600 a Canòlich. La intervenció se situa prop del Santuari de la Mare de Déu de Canòlich, aproximadament entre els punts quilomètrics 3+950 i 4+350 on es realitzaran treballs de millora dels drenatges lineals, reparació i neteja dels pous existents i adaptació de trams d’elements de contenció de vehicles.

El concurs públic és de caràcter nacional, modalitat ordinària i de procediment obert. Les ofertes hauran de presentar-se en sobre tancat abans del 17 de març del 2021.

Finalment el ministeri d’Ordenament Territorial també ha licitat les obres de millora de la CS-240 a Montaup relatives a la fase 7, part 1. La situació del tram objecte del projecte es troba entre els punt quilomètric 7+000 i 7+600 de la Carretera Secundària de Montaup i té una llargada aproximada de 600 ml. L’objectiu és millorar tot el sistema de drenatges, tant de pous com de cunetes, a més de substituir barrera de seguretat que actualment es troba en mal estat i la construcció de trams de peu de mur de maçoneria per adaptar-se al nou traçat definit.

El concurs públic és de caràcter nacional, modalitat ordinària i de procediment obert. Les ofertes hauran de presentar-se en sobre tancat abans del 17 de març del 2021.

Mostrar formulari de contacte