Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Licitades les obres d'abalisament de la pista de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Licitades les obres d'abalisament de la pista de l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Per permetre l'operativa nocturna, la Generalitat també ha tret a concurs les obres d'enllumenat de la plataforma. Així es completaran les inversions previstes a la infraestructura
Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell (Foto d'arxiu/ACN)
29/10/2021 13:10

Aeroports de Catalunya ha obert el concurs de licitació de les obres d’abalisament de la pista de l’Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell, amb un pressupost de 526.000 euros. Es preveu que els treballs acabin l’estiu del 2022, ja que el termini d’execució és de sis mesos des de l’adjudicació del contracte.

La intervenció consistirà en la instal·lació de llums d’eix, extrem i llindar de pista, així com en la il·luminació dels panells de senyalització vertical i les llums d’obstacle de la mànega de vent de les dues capçaleres. L’execució de les obres no afectarà l’operativa de l’aeroport, que mantindrà l’horari habitual.

Per permetre l'operativa nocturna, la Generalitat de Catalunya també ha informat que addicionalment es treuen a concurs públic les obres d’enllumenat de les plataformes dels dos aeroports gestionats per Aeroports de Catalunya, Andorra-La Seu i Lleida-Alguaire, per un import total de 440.000 euros. L'objectiu també és millorar la gestió del pàrquing d’aeronaus d'ambdues infraestructures.

Compliment al conveni signat amb Andorra

Amb aquestes licitacions, el Govern català dóna compliment al conveni signat amb Andorra que indicava que l’executiu català milloraria les condicions operatives del camp de vol de l'Alt Urgell i que l’executiu andorrà s'ocuparia de la comercialització. Cal recordar que el Govern d’Andorra ja ha adjudicat a la companyia Air Nostrum l’operació dels vols regulars entre l’Aeroport Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid. Els viatges es faran a partir del 17 de desembre, tots els divendres i diumenges.