Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Liciten per prop d'un milió d'euros les obres de rehabilitació del ferm de l'N-260 a la Seu d'Urgell i a Soriguera

Liciten per prop d'un milió d'euros les obres de rehabilitació del ferm de l'N-260 a la Seu d'Urgell i a Soriguera

L'actuació principal és en un tram de 10 quilòmetres que inclou el pas per Montferrer i Adrall. També es repararà tres quilòmetres més de l'Eix Pirinenc al Pallars Sobirà

Àmbit d'actuació de la millora del ferm prevista a l'N-260 a l'entorn de la Seu
Àmbit d'actuació de la millora del ferm prevista a l'N-260 a l'entorn de la Seu
26/10/2022 14:40

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha anunciat aquest dimecres la licitació de dos contractes d'obres per fer la rehabilitació superficial del ferm de la carretera N-260. Un d'ells, amb un pressupost de 602.000 euros, afecta un tram de 10 quilòmetres a l'entorn de la Seu d'Urgell. L'altre, amb una partida de 326.500 euros, abasta gairebé 3 quilòmetres al municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà.

En el cas de l'Alt Urgell, l'àmbit d'actuació va des del punt quilomètric 224 fins al 234, entre els municipis de la Seu, Montferrer i Castellbò i Ribera d'Urgellet. En aquest tram, es farà la reposició del ferm mitjançant estès de mescla bituminosa, del mateix tipus que l'existent a les zones a tractar, en un gruix variable entre 3 i 5 cm en funció dels deterioraments existents. També es durà a terme la reposició de les marques vials i de les juntes de dilatació existents a l'enllaç d'accés a la zona industrial de Montferrer (p.k. 231,1).

Quant a Soriguera, les obres es faran entre els punts quilomètrics 286,6 i 289,5, a prop de Sort. L'actuació s'emmarca en el programa de conservació i manteniment de la xarxa de carreteres de l'Estat, a través del qual s'han invertit més de 70 milions d'euros des de juny de 2018 a la demarcació de Lleida.

El subdelegat de l'Estat, José Crespín, ha valorat positivament la licitació perquè creu que "és un exemple més de l'impuls a les tasques de conservació de la xarxa estatal de carreteres" i una mostra del "compromís de treballar per millorar la seguretat en la conducció dels usuaris". Crespín ha destacat el fet que recentment "s'han licitat quatre projectes per aquesta carretera que representaran una inversió de més de 54 milions d'euros", el gruix dels quals estan destinats a la variant de la Pobla de Segur, i també es destina un milió a estudiar la futura millora del tram de la Seu d'Urgell que ara es reformarà.

Mostrar formulari de contacte