Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IDAPA impulsa el debat sobre la gestió dels camins i la mobilitat al Pirineu

L'IDAPA impulsa el debat sobre la gestió dels camins i la mobilitat al Pirineu

25/03/2010 12:13

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) organitza, juntament amb el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, les jornades de debat sobre la gestió dels camins i la mobilitat en aquesta comarca. Aquestes trobades, que tindran lloc aquest dijous i divendres, permetran posar a l’abast dels tècnics del Pirineu diverses experiències en matèria de gestió de camins i de les possibilitats turístiques que ofereixen.

L’any passat, l’IDAPA va impulsar tot un seguit d’activitats en matèria de gestió de camins, mobilitat i senderisme, en el marc del desplegament del Pla estratègic de senderisme, amb la voluntat d’intercanviar experiències i afavorir la cooperació territorial a les comarques pirinenques. Enguany, l’Institut preveu continuar amb aquesta línia, tot organitzant diverses jornades de presentació de les experiències en marxa en aquest sentit arreu del territori pirinenc.

En aquesta ocasió, les jornades se centren en els projectes de gestió de camins que es porten a terme a l’Alta Ribagorça i es plantegen com un espai de trobada de les institucions locals, de les empreses i els operadors turístics.

Les jornades es divideixen en dues parts, una de xerrades, que tindrà lloc al Pont de Suert i a Boí, i una altra, de caràcter més pràctic, amb la visita comentada a diferents indrets d’un dels camins més representatius de la comarca, el Camí de l’aigua.

Les xerrades, que tenen lloc avui, serviran per a debatre el model de gestió de la xarxa de camins de l’Alta Ribagorça, pel que fa als agents implicats, a la seva conservació i als costos. Igualment, s’exposaran les actuacions en matèria de camins i de mobilitat impulsades per l’associació Ribagorça Romànica i s’analitzaran les claus per a la resolució de conflictes d’afectacions i propietat de camins.

Finalment, els participants a les jornades visitaran demà els senders del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i assitiran a una sessió tècnica sobre equipaments i infraestructures en aquest espai protegit d’alta muntanya.

Mostrar formulari de contacte